Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Радев се готви за политически проект": Анализ на Милен Керемедчиев (ВИДЕО)

12 юни 2024, 14:00 часа • 10560 прочитания

Президентът Радев се подготвя за политически проект, който да оглави в следващите месеци, може и година, въз основа на отлива от системните партии. Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев, коментирайки ниската избирателна активност и резултатите след вота в неделя.

"Всички негови изказвания (на Румен Радев - бел. ред.), които в момента са доста резки и доста проруски, бих казал - той по-скоро се цели към голямата маса от гласоподаватели, които не виждат своето представяне нито във "Възраждане", нито в БСП, а се разливат в партии като "Български възход" и други такива формации, които говорят в по-популисткия режим", каза още Керемедчиев.

По думите му Румен Радев няма да успее да вземе целия наказателен вот, защото отливът от симпатизанти от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по-скоро не харесват типа говорене на държавния глава. "По-скоро той ще вземе една доста голяма група от гласоподаватели, които са с по-леви разбирания, по-русофилски разбирания, по-умерени разбирания, които до момента не виждат своето представителство в БСП и "Възраждане", които имат този по-краен изказ", анализира Керемедчиев.

Бившият зам.-външен министър смята, че такъв тип избиратели търсят по-скоро по-консервативен европейски модел, който да последват. "В момента виждаме един вакуум и в лявото пространство, който може да бъде запълнен от президента Радев, ако той пожелае да тръгне в тази посока. Виждаме и вакуум в дясното и крайно дясното, където е настанена например госпожа Льо Пен във Франция, където са поставени в момента по-консервативните партии, но не русофилски", каза още Керемедчиев.

Ще има ли България редовен кабинет и кой с кого ще управлява - гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес