Русия забранява вноса на свинско и говеждо месо от САЩ

9269
Русия забранява вноса на свинско и говеждо месо от САЩ

От днес Русия забранява вноса на свинско и говеждо месо от САЩ заради съдържащата се в него забранена добавка, която е вредна за човешкото здраве, предаде БНР.

Санитарните и ветеринарни власти наложиха забраната върху месните продукти на американските фермери, след като те отказаха да се съобразят с отправената преди няколко месеца препоръка да не използват в своето производство за руския пазар веществото рактопамин.

Китай е изпреварил САЩ по стокообмен

Китай е изпреварил Съединените щати като страната с най-голям стокообмен в света, съобщи американската информационна агенция Блумбър...

Хранителната добавка, която не съдържа стероиди и хормони, превръща мазнините в мускулна маса. Нейното въздействие върху човешкия организъм не е добре изследвано, но се смята, че може да има вредни последици за сърдечно-съдовата система, бъбреците и обмяната на веществата. Добавката е забранена за използване в 160 страни и е разрешена официално едва в 27.

Според американските власти действията на Москва са в противоречие с поетите от Русия задължения като страна-членка на Световната търговска организация и въпросът може да бъде отнесен до международния арбитраж.

Междувременно Бразилия, която също е голям износител на месо за Русия, обяви, че временно спира използването на рактопамин, докато не бъде постигнато разделно производство на месото за вътрешния пазар и за износ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com