САЩ и ЕС с ултиматум към Янукович

3030
САЩ и ЕС с ултиматум към Янукович

Вашингтон и Брюксел са загрижени от избирателното правосъдие в Украйна. От Държавния департамент на САЩ заявиха, че отношенията на Украйна със Запада ще зависят от съдбата на политическите затворници и парламентарните избори, предаде БЛИЦ.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън изразиха съгласие, че САЩ и ЕС действително провеждат еднаква политика по отношение на Украйна, пише вестник „Сегодня”.

„Нашите отношения с Украйна могат да се движат напред само тогава, когато бъде сложен край на избирателното преследване и станем свидетели на честни и свободни избори”, се посочва в изявление след срещата между Хилари Клинтън и Катрин Аштън. Те също така обсъдиха как могат да използват времето до парламентарните избори на 28 октомври, за да постигнат тези цели.

В съобщението се подчертава, че САЩ изразяват съжаление за избирателното преследване срещу опозицията, включително за присъдата срещу бившия премиер Юлия Тимошенко.

Клинтън поиска честни избори в Украйна

Държавният секретар на Съединените щати Хилари Клинтън призова Украйна и Грузия да проведат свободни и честни избори, и обсъди кризат...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com