Турция прави енергиен щит на границата с България

13911
Турция прави енергиен щит на границата с България

Турция е решена да изгради истински енергиен щит нa Черно море, в района на град Инеада, предаде от Истанбул специалният пратеник на ТV 7 Моника Гаджанова. Според нея в проекта влизат няколко ВЕЦ-а, няколко ТЕЦ-а и атомна електроцентрала, предаде БЛИЦ.

Разполагането на водни централи по река Резовска на практика ще обезводни устието й и ще доведе до екологична катастрофа. Построяването пък на ТЕЦ-ове на въглища, в които е предвидено да се гори и боклукът на многомилионен Истанбул, ще влоши качеството на въздуха и непоправимо ще навреди на околната среда.

Пуснаха шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

В 11:08 ч. днес шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" бе включен в паралел с електроенергийната система на страната, съобщиха от центра...

Срещу тези планове на правителството на южната ни съседка има сериозна съпортива от страна на кметове и население на пограничния с България район.

Вчера хора от засегнатите населени места протестираха в Истанбул и срещу тях бяха хвърлени жандармерия и спецчасти, предаде пратеникът на ТV7.

Според информациите от Турция, страната вече е избрала енергетиката пред туризма като приоритет за развитието на пограничните с България райони на Черно море. Това решение обаче ще нанесе силен удар и върху туризма у нас, в района на река Резовска, от Царево до Синеморец, където има сериозни инвестиции в хотели и туристически обекти.

Редактор: Десислава Ушатова

Турция вдига АЕЦ до нас, Странджа загива?

Турция сериозно обмисля строителството на АЕЦ и ТЕЦ в района на Инеада, на няколко километра от българско-турската граница. В кметств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com