Бисер Михайлов за Очоа, М'Боли, Акинфеев и Сезар

13780
Бисер Михайлов за Очоа, М'Боли, Акинфеев и Сезар

Изключителни комплименти към вратаря на Мексико Гийермо Очоа изказа легендарният български страж Бисер Михайлов. Бившият национал е впечатлен от спасяванията на своя колега в мача с Бразилия, завършил без голове.

"Абсолютно вярно е, че Очоа пази страхотно. Той спаси всички удари, които попаднаха в обсега на вратата му, командваше отлично защитата. Това беше мачът на живота му. Единствено не изнасяше много добре топката, но му е простено. Мексиканците винаги са имали пъргави вратари, помним и Хорхе Кампос-Папалага от световното в САЩ `94. Бразилският вратар Жулио Цезар си го знаем добре, много стабилен, извади 2-3 хубави топки", коментира пред "България Днес" Михайлов, който е четирикратен шампион на България и трикратен носител на Купата на Съветската армия с "Левски".

Драма - Испания! Шок и сълзи за футболисти и фенове

Мадрид страда! И не само столицата, а цяла Испания. Отпадането на световния шампион от Мондиал 2014 е драма за иберийците. Разочаровани...

"Още от началото на мача се видя, че нещо в машинката на Бразилия не работи. Мексиканците покриваха целия периметър на терена. Щом удържаха Неймар, които със своите качества е много труден за спиране. Виждам мексиканците поне на четвъртфинал. При вратарите, като си направил един добър мач, това не означава, че и следващият ще е такъв, така че Очоа не бива да се възгордява", добави още бащата на Боби Михайлов.

Той коментира и други вратарски изяви на мондиала в Бразилия.

"Руският вратар Акинфеев на няколко пъти не можа да улови топката, когато тя го удря в гърдите. Добър вратар е, но явно изгуби концентрация в мача. А и тези, които са пред него, явно не играят добре. За вратаря на ЦСКА М`Боли какво друго да кажа, освен че е невероятен. Абсолютно съвършен вратар. Той все още е в българското първенство само защото е алжирец. Машинациите във футбола са такива, че като не си от водеща страна, не те искат. За пример през 94-та синът ми беше един от тримата най-добри вратари в света, но така и не отиде в голям отбор", каза още Михайлов. Неговите фаворити на световното са Германия и Холандия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com