Луис Ван Гаал: Фаворити? Разбира се, че Бразилия и Аржентина

7305
Луис Ван Гаал: Фаворити? Разбира се, че Бразилия и Аржентина
Снимка: Getty Images

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал смята, че домакините от Бразилия, както и Аржентина имат най-големи шансове да вземат за на Мондиал'2014 през юни и юли.

Досега в Северна, Централна и Южна Америка са проведени 6 световни първенства, като нито един път в тях не е триумфирал отбор от Европа.

Робин ван Перси: Ван Гаал върши нещата по холандски

Острието на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси няма търпение да работи с новия мениджър на тима Луис ван Гаал. Двамата се познават перфе...

Според 62-годишният Ван Гаал конкуренти на Бразилия и Аржентина за трофея са Испания и Португалия.

"Фаворити са Бразилия и Аржентина, защото статистиката сочи, че южноамерикански отбори винаги печелят в Южна Америка", каза Ван Гаал на пресконференция в португалския град Лагос.

Холандия е в група "В" на Мондиал 2014 заедно с Испания, Чили и Австралия. Първият мач на "лалетата" е на 13-и юни срещу защитаващия титлата си отбор на Испания.

Испания победи Холандия с 1:0 на финала на Мондиал 2010. Ван Гаал призна, че Холандия не е толкова силен, колкото Испания, но настоя, че разликата между двата тима не е много голяма.

Огромно количество наркотици бе конфискувано в Бразилия преди Световното

Над 40 тона наркотици бяха конфискувани в Бразилия при мащабна военна операция за засилване на охраната на границите преди световния ша...

"Най-трудният ни мач ще бъде с Испания. Те са световните шампиони, но може би си спомняте, че на финала през 201-а ние можехме да спечелим. Ако Ариен Робен беше вкарал гол, щяхме да победим. Всичко зависи и от малко късмет", добави бъдещият мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Винаги има шанс, защото ние имаме много добри играчи, но Испания са по-добри. Те са на върха на световната ранглиста и ние сме номер 14. Винаги е трудно да победиш номер едно", добави той. Холандия ще проведе първия си тренировъчен лагер в Португалия.

Ван Гаал предполага ще бъде трудно Португалия да спечели титлата в Бразилия, но каза, че португалците "могат да победят всеки".

"Винаги съм считал Португалия за претендент. Защото имат Кристиано Роналдо например. Той може да повиши нивото на отбора. Португалия има и други добри играчи. Мисля, че те може да победят всеки, но може и да загубят", каза холандският селекционер.

Вилиан: Подкрепата на феновете ще е от съществена роля за нас

Полузащитникът на Бразилия Вилиан вярва, че подкрепата на феновете в Бразилия ще окаже значително влияние върху националния отбор по вр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com