Марадона: Футболистите на Аржентина не знаят какво да правят с топката

16288
Марадона: Футболистите на Аржентина не знаят какво да правят с топката

Великият Диего Марадона не пропусна отново да отправи критики към стила на игра на националния отбор на Аржентина от началото на световното първенство. Според него в играта на тима липсва каквато и да е креативност той е притеснен за неговото продължаване напред в турнира. Тази вечер "гаучосите" се изправят срещу Белгия на 1/4-финала.

"На мен ми се струва, че Аржентина няма идея в играта си. През първото полувреме срещу Швейцария не създадохме нито едно положение. Когато аз още играех, отборът действаше много по-атакуващо. Сега играта ми се струва безцветна. Надявам се отборът да заиграе по-различно и да използва по-добре качествата на отделните играчи. До момента не сме видели най-доброто от никой, както в тактически, така и в индивидуален план и това ме тревожи" - сподели Марадона.

Селекционерът на Аржентина: Не сме толкова силен отбор, колкото ни изкарват

Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабейя категорично отрече това, че неговият отбор е фаворит срещу Белгия в днешния 1/4-финал на Св...

Световният шампион от 1986г. е на мнение, че нападателят Игуаин не е бил пуснат на правилната позиция в атака в мача с Швейцария, а халфът Фернандо Гаго се е изморил прекалено бързо.

"Докато гледах мача срещу Швейцария ми направи впечатление, че Игуаин не се движи достатъчно напред, а се връща прекалено назад към централните полузащитници. Също така съм притеснен, че Гаго изглеждаше уморен и трябваше да бъде покриван от Масчерано. Това вредеше на играта на Аржентина. Отборът трябва да промени своя ритъм" - смята Марадона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com