Станишев все пак иска да остане фактор в БСП, Стойнев е новият зам-председател

21676
Станишев все пак иска да остане фактор в БСП, Стойнев е новият зам-председател
Снимка: БГНЕС

Макар Сергей Станишев да се оттегли като председател на БСП на днешния пленум на партията, той неофициално е поискал да запази позицията си в предизборния щаб, както и лидерското си място в Коалиция за България. Това съобщават участници в пленума пред "Фокус".

По-рано по време на заседанието Станишев заяви, че ще подкрепи новия лидер.

Междувременно стана ясно, че енергийният министър Драгомир Стойнев ще бъде новия заместник-председател на партията. 

Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство предложението на председателя на партията Сергей Станишев, Драгомир Стойнев да стане член на ИБ, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Първанов: Управляващите играят като за "последно десет"

Няма разумно обяснение за това, че оставката на кабинета “Орешарски” е отложена за края на юли. Явно пред управляващите има...

По право в бюрото влизат и новоизбраният председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, председателят на софийската организация Калоян Паргов, който влиза на мястото на предшественика си Анна Янева, както и младежкият лидер Вероника Делибалтова на мястото на Явор Гечев.

„Нормално е един успешен министър и млад човек да бъде член на бюрото и заместник-председател”, коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„На 27 юли ще бъде конгресът и ще имаме избор на нов председател, както и гласуване на всички документи, с които ще се явим на изборите през октомври”, добави той. „При положение че имаме конгрес, смятам, че е редно новият председател да се яви на изборите с Изпълнително бюро, което преценява, че е неговият екип”, заяви още Гуцанов.

Депутатът каза, че изявлението на Сергей Станишев е било посрещнато силно положително и с ясно добро отношение към него за това, което е направил и това, което прави в момента.

Румен Овчаров не се вижда като лидер на БСП

Нямам амбиции да ставам лидер на БСП. Не виждам в себе си ново лице и не се виждам като лице на промяната. Това каза бившият министър н...

Какво каза Сергей Станишев на откриването на пленума вижте тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика