Професор призова ФИФА да смени екипите на Япония

7471
Професор призова ФИФА да смени екипите на Япония

Корейският професор Сео Кионг-Дук заяви, че е изпратил писмо до ФИФА с предложение да се премахне символът "изгряващото слънце" от екипите на Япония за Мондиал 2014.

Сео, професор в женския университет Сунгшин и корейски активист, призна, че е писал до президента на ФИФА Сеп Блатер, като го е помолим да "махне военно престъпния символ, който се използва от националния тим на Япония".

Япония победи минимално Кипър в контрола

Отборът на Япония победи Кипър с 1:0 в контролна футболна среща. Двубоят се изигра в Сайтама. Ацуто Учида в 43-ата минута вкара гола за...

Освен това, професорът разпространява CD-та, в които се говори за историческият произход на Изгряващото слънце в националния флаг на Япония. В клипа се обяснява, че изгряващото слънце е символ на империализма и инвазията върху чужди територии, включително и Корея по време на Втората Световна Война.

"Използването на тези екипи ще е израз на насилие, което ще доведе до политически реакции. Това ще означава политизиране на футболния терен", написа Сео.

Професорът е изпратил писма и компактдискове до компанията производител "Адидас", както и до президентите на футболните федерации на всичките 32 държави, които ще участват на Мондиала в Бразилия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com