Русеф обеща драконовски мерки за сигурност на световното

8414
Русеф обеща драконовски мерки за сигурност на световното

Федералните власти на Бразилия спешно изпратиха войскови подразделения в град Салвадор, където ситуацията с престъпността се влоши особено много след започналата стачка на полицията.

Отсъствието на служители от улиците на града доведе до рязко повишаване на углавните престъпления - грабежи, нападения над банкови клонове. Вчера в Салвадор не работеха училищата, не излязоха на работа и повечето коли от градския транспорт. Върховният съд на щата Баия обяви стачката на полицаите с искания за по-високи заплати и по-добри условия на труд за незаконна. Правителството изпрати в Салвадор общо 5 000 военни. По силата на указ, подписан от президента Дилма Русеф, военните, мобилизирани да поддържат реда в Баия, имат право да задържат лица, извършили противозаконни действия.

Сколари: Секс по време на Мондиала? Да, но не на покрива

Сексът за играчите на Бразилия ще бъде разрешен по време на световното първенство през 2014 г. Това обяви селекционерът на „Селес...

Салвадор е един от 12-те бразилски града, където от 12 юни до 13 юли ще се провежда световното първенство по футбол. Във връзка с това президентът заяви по време на съвещание за социално-икономическото развитие, че правителството ще приеме по време на световното драконовски мерки за сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com