Тотоскандал разтърси Нигерия преди Мондиала

6042
Тотоскандал разтърси Нигерия преди Мондиала

Скандални разкрития на вестник "Сън" са на път да предизвикат истинска експлозия преди световното първенство. Английското издание уличи със скрита камера национал на Нигерия да се среща с разследван за уреждане на мачове на Световното и контроли. Твърденията са, че са му предлагани 40 000 паунда, за да си изкара нарочно жълт картон в мача с Шотландия. Става въпрос за 21-годишния халф на Лацио Ожени Онази. Той е разговарял с футболния агент Хенри Чукума Окороджи, който е разследван за манипулиране на мачове.

Според версията на "Сън" на Онази е била предложена и двойно по-голяма оферта - 80 000 паунда, за да заработи дузпа в контролата, която се игра на стадион "Крейвън Котидж" в Лондон.

Антон Генов: Нямам угризения за обвиненията на Перумал

Бившият международен съдия Антон Генов вече е бил разпитван от ФИФА заради ръководения от него мач Египет - Австралия (3:0) на 17 ноемв...

Халфът на Лацио също потвърди за действията на Окороджи, но категорично отрече да е проявил съпричастност към предложението.

"Срещнах се с него единствено защото сме сънародници. Дори не знаех, че той е футболен агент. Просто ми казаха, че той и съдружникът му имат страхотно предложение за мен. Когато разбрах, че става въпрос за уреждане на мачове, им казах твърдо "не" и напуснах", обясни Онази.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com