Засилват мерките по сигурността на Световното

5442
Засилват мерките по сигурността на Световното

Международната футболна федерация (ФИФА) направи официално изявление след срещата по въпросите на сигурността по време на световното първенство в Бразилия.

Срещата между представителите на ФИФА, на Министерствата на правосъдието, спорта и отбраната и местния организационен комитет се проведе на 20 юни в Рио де Жанейро. На нея бе обсъдена работата по осигуряването на безопасността през първата седмица на турнира.

Хосе Антонио Камачо: Шампионът няма да е Бразилия, няма да е и от Южна Америка

Хосе Антонио Камачо е една от легендите на Реал (Мадрид) и испанския национален отбор. Притежава в колекцията си цели 9 шампионски титл...

По време на заседанието бе взето решение да се усилят мерките по безопасността на територията на всичките 12 стадиона, да се увеличи броят на стюардите на съоръжението, както и да бъдат усилени зоните за проверка на личните вещи.

Частни охранителни фирми, както и повече полицейски служители, ще бъдат ангажирани за опазването на реда. Така например полицията на Рио де Жанейро обеща допълнителни 600 полицаи на следващия мач на стадион Маракана, който е между Русия и Белгия.

Причина за срещата и засилването на мерките за сигурност е инцидентът с около 300 чилийски запалянковци, които са се опитали да влязат на мача с Испания във вторник без билети през пресцентъра на стадиона. 87 от тях са арестувани.

30 аржентински запалянковци пък са задържани на стадиона преди мача с Босна и Херцеговина, след като са били заловени да прескачат оградата.

Мистерия около Селесао преди мача с Камерун

Никой не може да разбере какво му е в главата на селекционера на бразилския национален отбор Луиш Фелипе Сколари. Тотална мистерия цари...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com