31 млн. лв. за летателната годност на 6 вертолета

1640
31 млн. лв. за летателната годност на 6 вертолета
Снимка: Getty Images/Guliver

31 млн. лв. без ДДС дава Министерството на отбраната за възстановяване и осигуряване на летателната годност на шест руски вертолета – два Ми-17 и четири Ми-24.

Рамковото споразумение с избрания изпълнител ще е за четири години.

Експерт: Главният проблем на нашата авиация е, че малко се лети

"Главният проблем на нашата авиация е че малко се лети. Професионалното израстване, особено на младите хора, е свързано с достатъчно пр...

За двата хеликоптера Mи-17 е заложено извършване на основен (капитално-възстановителен ремонт) на агрегати и изделия от снемаемото авиационно въоръжение, увеличение на назначения технически срок на службата им, доставка и монтаж на оборудване, необходимо за изпълнение на ремонтите, ремонт на наземното имущество, числящо се на вертолетите Ми-17 (подпорни столчета, експлоатационни заглушки и въжета на лопати носещ винт). А също така изработване на покривки за пилотската кабина, лопати носещ винт, лопати опашен винт и втулката на носещия винт.

Прогнозната сума за тях е 9 416 666 лв. без ДДС.

За четирите хеликоптера Ми-24 чрез рамковото споразумение ще бъде договорено извършване на капитално-възстановителен ремонт, в това число на двигатели, редуктори и техните компоненти, доставка и монтаж на необходимото оборудване, ремонт на наземното имущество, изработване на покривки за пилотската кабина, лопати носещ винт, лопати опашен винт и втулката на носещия винт.

Максималната предвидена сума за тази цел е 21 666 666 лв. без ДДС.

От новите ни 12 вертолета "Кугър" само 2 са изправни?

От закупените 12 нови вертолета „Кугър“ само 2 се използват, останалите са за ремонт. Това съобщи ген.-майор Иван Парапунов...

От кандидатите се изисква да представят доказателства, че за последните пет години са изпълнили дейности идентични или сходни с предмета на поръчката. За последните пет години трябва да имат изпълнен не по-малко от един ремонт на самолет, хеликоптер, авиационен двигател и/или редуктор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com