Пеевски продал и хотел "Берлин"

23596
Пеевски продал и хотел "Берлин"
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски се разделя не само с медийната си империя, но и с голяма част от имотните си владения, пише "Капитал".

В сделката от началото на март е продадено "БЛ - ритейл риъл естейт", дружеството, под чиято шапка в последните години се концентрираха много от ценните недвижимости, свързани с депутата. Това включва емблематичния хотел "Берлин", който е ползван от него като лична резиденция, дипломатическия клуб в Бояна, терена на бившата софийска фабрика на "Булгартабак" и много други.

Георги Киряков: Отсъствието на Пеевски от листите отваря възможности пред ДПС за коалиране

"Изненадваща е липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС, но предвид предстоящите затруднения при съставянето на бъдещия коалиционен ка...

Цена по договора няма, но вероятно става дума за активи в порядъка на десетки, а потенциално и на стотици милиони левове.

Доскоро 100% в "БЛ - ритейл риъл естейт" се притежаваха от офшорната компания "Kingfisher" Limited от Обединените арабски емирства, а за действителен собственик беше посочен Емил Деведжиев, който управлява и множество други фирми, свързвани с Пеевски.

На 3 март 2021 г., "Kingfisher" продава своя дял на дружеството "Ейч пропърти", което на свой ред се притежава от "Джи Ес формула", а то - от Деян Калинов. От октомври 2019 до април 2020 г. "Ейч пропърти" е директно на собственика на "Инса ойл" Георги Самуилов. След това той прехвърля дяловете си на Цветелина Трифонова, която по-скоро може да се определи за близка до Пеевски - от 2013 до 2017 г. тя е формален собственик и управител на хотел "Берлин". На 17 февруари 2021 г. (две седмици преди покупката на "БЛ - ритейл риъл естейт") Трифонова прехвърля компанията на споменатото "Джи Ес формула".

То също е било собстеност на Самуилов, като дори източници го сочеха като компанията, през която той планираше да придобие бензиностанциите на "Петрол" от Гриша Ганчев. Но в края на 2019 г. то е прехвърлено на тогава 29-годишния Деян Калинов - формалният нов собственик на имотната империя на Пеевски. За него не се знае много, но доскоро на сайта на "Инса ойл" името му стоеше като търговски представител на групата за Бургас, припомня "Капитал".

Бивш дипломат: Гешев и Пеевски се покриха по команда от Борисов

По команда от Борисов, Гешев и Пеевски се покриха, за да не дразнят избирателите, и най-вече да не мобилизарт протестен вот. Тарикатски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 21 май, 2024 г. Честито!

До 30 май въвеждат двупосочно движение в участък от магистрала "Тракия"

Прогноза за времето - 21 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 20 май 2024 г.

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

"Витоша ски" с позиция за спирането на Симеоновския лифт

Апелативният прокурор на София хвърли оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com