Божков говори 45 минути пред бивш водещ на телевизия АЛФА - за Пеевски, за миналото си

47012
Божков говори 45 минути пред бивш водещ на телевизия АЛФА - за Пеевски, за миналото си
Снимка: БГНЕС

При Костов, Царя и Станишев законите се спазваха доста повече. Главният прокурор е служител на Пеевски. Думите му бяха – купуваме си Нова телевизия, избираме си главен прокурор, никой не може да ни пипне следващите 10 години. Все пак ви казвам, че съм бил близък с него до 26 януари. Той се оказа един подлец. Това заяви милиардерът Васил Божков в 45-минутно видео интервю пред авторския проект на бившия водещ в телевизия АЛФА Станислав Цанов – "Цанов Напред и Нагоре", който официално се реализира в YouTube и Patreon.

Съдът отмени запор за близо 1 млн. лв. на фирма, свързана с Божков

Административният съд - София-град, отмени запор върху имоти за близо 1 млн. лв., наложен на фирма, свързана с Васил Божков. Решението ...

Опазил съм се, защото не съм си създавал врагове – така Божков отговори на въпрос защо още е жив. И категорично отрече, че е използвал силови методи в бизнеса си: "Винаги съм отстъпвал, може би затова съм останал жив".

Не съм купувал нищо от държавата – купувал съм всичко от приватизаторите на Костов, каза още Божков, след като разказа какви са отношенията му с групировки като СИК и ВИС. По думите му, в онези години всеки помагал на всеки и всеки пречел на всеки, но никой не ползвал държавата като инструмент за саморазправа.

Като съм искал виза за САЩ, само ме питат кой уби Илия Павлов. Защо не питат Пеевски, който се въртеше тогава около него? Защо не питат Доган, имаха близки отношения, постави въпроси Божков. Той разказа и кога се е запознал с Пеевски: "Царят ми ги прати", визирайки времето на управлението на Симеон Сакскобургготски. "Бяха нещо като младежко НДСВ, да им помагам", каза Божков, уточнявайки, че финансирал IT проект на Пеевски, но нищо не ставало и спрял. "След това Делян отиде при Илия (Павлов) и влезе рязко в политиката – сигурно Илия го е запознал с Доган, не знам как е станало, но започна шеф на (Държавния) резерв, зам.-министър (при правителството на Сергей Станишев)", добави Божков.

"Общи бизнеси с него не съм имал, но съм бил в добри отношения с него до 26 януари, 2020 година. Без него ударът към мен не може да бъде осъществен – защото главният прокурор е служител на Пеевски. Аз си стоя зад думите", каза още Божков, докато уточняваше, че Пеевски казал, че в следващите 10 години никой нямало да го пипне, ако главният прокурор е негов човек.

Попитан как така успя да отиде в Дубай, преди да бъде арестуван, Божков категорично отрече да е премислен предварително ход на бягство. Било си предварително планирано да лети в тази посока, на път за Тайланд по бизнес дела – а защо прокуратурата действала така и не изчакала да се върне, за да действа, Божков препрати към главния прокурор.

Васил Божков: Борисов е наглец, заглушава опозицията от години

Наглец. От години прави същото в България. Така бизнесменът Васил Божков коментира изказването на премиера Бойко Борисов, който по-рано...

"Бойко и Шиши целта им е всичко да е в тях. И като вземат всичко от всички, какво ще стане – единият ще трябва да изяде другия", категоричен беше Божков. И отново повтори всичките си тези за хазартния бизнес – че всичко му е взето. Има няколко дела срещу България, за милиарди – в Страсбург, заяви той.

"Бойко Борисов тръгна като обслужващ персонал – отваряше вратите на Царя, на Тодор Живков, сега на Макрон и Меркел", категоричен е Божков. Той твърди, че се запознал с Борисов през 90-те години на XX век: "Извади уникален късмет, че го изгониха от МВР – иначе и досега щеше да говори как ние ги хващаме, те ги пускат".

Партията – проектът "Българско лято"

"Нямам избор – това ми е поредната мисия. Това нещо трябва да прекрати и не искам да се случва на никой друг в България", заяви Божков за политическата си платформа. Той отрече това да е "лична вендета". "Не мога да се самозащитя по друг начин, да не разберат откъде им е дошло, как мислите", риторично попита Божков, уточнявайки, че избира пътя на политика.

Още: Прокуратурата спъва партията на Божков за ЦИК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика