Бойгоугодно е: Отрекох се!

10411
Бойгоугодно е: Отрекох се!
Снимка: БГНЕС

Тия дни държавата нещо се сети за религиозната си природа. Къде осъзнато, къде подсъзнателно – стана си истинско повторение на описаното в Библията и как Петър се отрича от Иисус, макар да се кълне, че няма.

Най-близкото родно повторение е това на "Джи Пи Груп". Отрекоха се на 12 октомври, 2018 година от тунел "Железница", на 12 януари, 2019 година се врекоха! Защото работят винаги в интерес на българското общество! Няма как, изпълнен съм с вяра, че следва ново откровение – ще построят тунела без пари, от това по-голям интерес българското общество няма! Че и европейското общество - парите, които АПИ дава, идват и от нашите, и от данъците на гражданите на ЕС.

Концепция за концесията на тв циганизацията

Темата с езика на омразата е една от тези, които отдавна са изтикани някъде назад в съзнанието ни – там, където стоят поне 90-тин...

Църквата и тя се врече и отрече. Малко по-тихомълком, както подобава на държание в храма – тихо и свято. Първо рече, че не може с аборти, ако ще да е с шамари. После стана, че не бил Светият синод – един митрополит, Гавриил бил. Обаче и той не бил - служителка на име Десислава Панайотова се "позиционирала" за детето! Ама разбира се - тази Ева, змийска, нахапа ябълката в нужда! Но по телевизионните студиа представителите на Църквата не се стремяха много-много да се разграничават от тезите в публикуваната и вече изчезнала позиция на официалния църковен сайт! А можеше просто да стане някоя хакерска атака в попските усти - нищо, следващият път!

Засега най-мълчалив е първият държавен мъж, Бойко Борисов. Нали той се разпореди да се намери начин "Джи Пи Груп" да не ходи по обществени поръчки - ама няма как, по закон и съд. Е, законът не е Божият, но и тук няма как - че по светски закон Църквата прибра няколко милиона отгоре. Закон, който се оформи след лична среща на Борисов с поповете. Уж в него трябваше да има текстове да се пречи на религиозно влияние отвън, да няма религиозно финансиране отвън, да има даже отчет какво точно разпределя и преразпределя Църквата от дарения, какви са тези дарения, обаче... не е Бойгоугодно! Така като гледам, време е наистина за окончателна образователна реформа - тези добродетели да се изучават и усвояват без пропуски!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com