X
 
 

Честита Нова година!

2013 4
photo of Честита Нова година!
Снимка: iStock/Guliver
Още една година се изтърколи. За едни по-добра, за други по-лоша. Без значение обаче дали 2017 година за вас е била по-динамична или по-лежерна, по-рискована или по-предвидима, по-напрегната или по-спокойна, и тя, както всички останали години, ви е донесла по нещо. Научила ви е на нещо, показала ви е нещо, помогнала ви е да израснете, поне мъничко.

И 2018 година ще е такава. Можем само да гадаем дали светът ще стане по-добър или по-лош. Можем да спекулираме за бъдещето на България и изходът от изпитанията, които я очакват. Всяка година се надяваме следващата да е по-добра, а това не винаги се случва.

Община Бургас кани бургазлии да посрещнат заедно Нова година под открито небе

Новогодишният празничен концерт, с който Община Бургас ще зарадва своите жители, по традиция ще се проведе на 31 декември /неделя/ на п...

Затова тази година можем да сменим подхода и да не пилеем напразна енергия в спекулации. Вместо това можем да приемем единственото сигурно нещо за настъпващата 2018 година - през нея е натрупаме още опит, без значение добър или лош, с който ще научим нови уроци - за себе си и за другите. Това е най-доброто, което можем да направим за себе си, за страната си и за света - да учим по-бързо уроците си.

Колкото по-скоро осъзнаем, че всеки трябва да е свободен да живее със своята истина, толкова по-скоро ще престанем да се съдим, да се месим където не трябва, да се мразим и да се опитваме отчаяно да убеждаваме, че има само един верен път за всичко.

Колкото по-скоро осъзнаем, че както океанът не е нищо друго, освен сбор от безброй капки, така и държавата не е нищо друго, освен сбор от милиони хора, толкова по-скоро ще си направим неизбежния извод, че нещата зависят от нас. Държавата ни ще е толкова развита, коректна и уредена, колкото сме ние. И само наше е правото да избираме съдбата си и да защитаваме този избор.

Колкото по-скоро осъзнаем, че имаме проблеми - страхове, комплекси, малодушие, толкова по-голям е шансът ни да ги припознаем като нещо, което трябва да бъде преборено, и което да НЕ предадем на децата си, за да могат те да бъдат по-добри от нас.

Разлог посреща Нова година с уникалния спектакъл "Старчевата"

Всяка година, на първи януари, Разлог се събужда от "звонци и тумбелци", зурни и тъпани. Старчевата е. Цял град и хиляди се готвят за т...

Уроците за всеки са различни. И никога не се учат леко. След всички трудности обаче човек излиза преобразен - малко по-спокоен, малко по-мъдър, малко по-смирен. И знае, че това е цената да бъде по-добър.

При народите е същото. И тази година ще имаме да учим общи уроци, които ще ни помогнат, ако сме достатъчно схватливи и зрели, да тръгнем напред. Ако ли не, ще почакаме. Всичко с времето си.

Честита Нова година!

Actualno.com

Етикети:

4 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • муспи 2 муспи преди 11 месеца Профил на трол?
  ЧНГ - Честита Нова Година и от мен, вашия Голям приятел, по Голям и от Сорос, Соломон Паси! - пц, цъ, ццц, ц, - братя българи! Когато ви дарихме с Демокрацията, и не подозирахме че толкова бързо ще се адаптирате и отпочнете да се отблагодарявате! Но, братя в яхве, мъдредците не лъжат, ние сме си свои. Заедно ще делиме тази местност, поне в началото, после сами ще си отидете в Диарбекира. До тогава виж още ›› обаче, вие сте длъжни за кръвонадой, и то все по активен предвид стремителното ви намаляване. Но ние не сме дотам дребнави, даже, да си го кажем като приятели - ние ви обичаме! На много години деца на Утринната Звезда, - ще ви запознаеме със самия Люцифер, като му дойде времето де, не може веднага!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Това честно трябваше да е написано от любомирова.но когато си професионална лъжкиня/журналистка/ пишеш глупостите по горе.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Честита Нова Година, сънародници! Пожелавам през 2018 един свят без Русия! Един мирен свят!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Ай честита....100 евро пенсия и 250 евро заплата!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално