Барби и Опенхаймер вероятно ще оберат наградите "Златен глобус"

1519
Барби и Опенхаймер вероятно ще оберат наградите "Златен глобус"
Снимка: Getty Images

"Барби" и "Опенхаймер" - двойката филми, които доминираха в боксофиса и породиха безброй интернет мемета това лято - се очаква да бъдат водещи на обновените награди "Златен глобус" днес.

Наречени заедно "Барбенхаймер", след като премиерите им по кината се случиха на една и съща дата, двата филма вероятно ще получат високи оценки от гласуващите за отличията, с които започва сезонът на филмовите награди в Холивуд.

"Барби" - ярка, феминистка сатира за всепобеждаващата линия пластмасови кукли - беше най-печелившият филм за 2023 г., като спечели повече от 1,4 млрд. долара в световен мащаб. Очаква се продукцията да спечели номинации за звездите си Марго Роби и Райън Гослинг, както и за сценаристката и режисьорка Грета Гервиг.

"Опенхаймер", обожаваната от критиката драма на Кристофър Нолан за изобретателя на ядрената бомба, успя да спечели забележителните 950 млн. долара в световния боксофис.

Филмът би трябвало да събере номинации за актьорите, сред които са Килиън Мърфи и Робърт Дауни младши, както и за режисьора си.

Организаторите на наградите се надяват, че продължителният шум и вниманието около "Барбенхаймер", както и други популярни и признати филми като "Убийци на цветна луна" и "Бедни неща", ще успеят да изместят фокуса от неотдавнашната известност на галата.

Трудни години 

Наградите "Златен глобус" преживяха трудни години, след като през 2021 г. разкритие на "Лос Анджелис Таймс" показа, че органът за гласуване на наградите - Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд - няма чернокожи членове.

Това разкритие предизвика изнасянето на широка гама от други отдавна трупани критики към HFPA, включително твърдения за аматьорство и корупция.

По-рано тази година активите и търговските марки на наградите бяха закупени и преструктурирани от група частни инвеститори, сред които и американският милиардер Тод Бьоли, а HFPA беше разформирована.

На бившите членове на HFPA, базирани в Холивуд, беше забранено да приемат подаръци и сега ще получават заплата, за да гласуват за любимите си филми и предавания, а към наградите бяха включени повече от 200 нечленуващи (и неплатени) гласоподаватели от цял свят, предава БГНЕС. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка