НА ЖИВОВойната в Украйна

Българка в Газиантеп: Беше много страшно, добре сме благодарение на Господ

7736

„Много дълго и силно земетресение, беше много страшно. Все още изживяваме тези моменти. Ние сме добре благодарение на Господ. Живи и здрави сме, но много съжаляваме за хората“. Това разказа пред БТВ българката Жана Окуджу, която живее от години в Газиантеп. 

Газиантеп е един от градовете, засегнати от разрушителното земетресение с магнитуд 7,8 в Турция. Нощта след големия трус е била дълга и студена, разказва и други наши сънароднички - Бахтишен Тунч и Деница Ибюкюджъ. „Тук се усети много силно, имаше вторични земетресения и поради това сме на улицата. Тук има пазар и пренощувахме на пазара. Запалихме огън. В това положение сме“, разказва Бахтишен. Тя все още не знае в какво положение се намират нейните роднини в селата.  

Деница Ибюкюджъ и нейното семейство също са прекарали нощта извън дома. В жилището им има ток, но няма вода и газ, предаде bTV. „Все още нямаме конкретни планове, малко сме паникьосани. Лично аз мисля, че можем да останем вкъщи, докато не получим друга алтернатива и ако няма следващ трус. Няма какво да направим. Лека полека трябва да си възвърнем стария начин на живот, доколкото е възможно“, казва Деница.

След разушителните трусове джамии, училища и спортни зали се превръщат в места, където семействата могат да потърсят подслон. „Аз съм вярващ човек и вярата ме крепи и, разбира се, семейството. Имам деца, съпруг. Трябва заради тях да съм силна. Искам да ви кажа, че сме добре, да не се притеснявате. Всичко е наред и се надявам скоро да се подобрят нещата“, казва Деница. Всички се запасяват, разказват нашите сънароднички. Пред малкото работещи бензиностанции и магазини вече има опашки. 

Вратарят на турския "Малатия" е загубил живота си под руините

Вратарят на "Малатия" Ахмет Еюп Тюркаслан е загубил живота си под руините, които предизвика ужасяващото земетресение в Турция. Вчера бе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Китайското МВнР: Съдът в Хага...
Какво си казаха Путин и Си в началото...
Жертвите на земетресенията в...
Извънредно положение заради...
Поредно земетресение от 4,3 по...
Арестуваха десетки поддръжници...
CNN: Си Дзинпин отива в Русия,...
Китайският президент: Никой...
Севернокорейският лидер призова...
Северна Корея: 800 000 души са...
Нови 8 земетресения са регистрирани...
Турция ще разгледа протокола...

Последни новини