Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

24 април 2024, 06:18 часа • 1184 прочитания

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху и неговите съмишленици няма да избягат от отговорност. Турция ще продължи да разкрива истината и да казва истината за престъпленията на Израел. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в разговор с журналисти при завръщането си от Ирак.

Турският държавен глава отбеляза, че нападенията на израелските сили срещу служители на медиите доказват недоволството на Израел от фактите.

ОЩЕ: Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Той заяви, че Израел извършва тези нападения, за да заличи следите от своите кланета и да прикрие доказателствата за геноцид. "Тези, които говорят за демокрация, права на човека и свободи, трябва добре да анализират тази картина. Неразбираемо е, че стотици представители на пресата са били убити по този начин, а светът мълчи", каза Ердоган.

Турският лидер добави, че каквито и стъпки да предприеме Израел, Турция ще продължи да представя на Международния наказателен съд доказателства за престъпленията на Тел Авив. "Ние ще продължим да разкриваме истината и да казваме истината за убийствата, извършени от Израел. Трябва да знаем, че сегашният Хитлер - Нетаняху, и неговите съучастници няма да избягат от отговорност. Без значение колко далеч ще избяга, ние ще го последваме. Един ден правосъдието ще поиска справедливост за невинните и потиснатите. Ако правосъдието не попита, историята ще го направи", подчерта Ердоган.

ОЩЕ: Ердоган: Нетаняху е виновен за иранската атака срещу Израел

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес