НА ЖИВОВойната в Украйна

Десислава Атанасова: Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство

1636

Готови сме да получим първия мандат. Ще предложим състав на правителство. Вчера изпратих нашата програма за управление на всички парламентарни групи. Вероятно ще предложим на колегите контактни групи по различните секторни политики. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Ясно е, че ако с първия мандат няма правителство, то с втория е съвсем сложно да има. Третият мандат би могъл да реализира експертно или техническо правителство, но на България е нужно редовно правителство“, добави тя.

По думите ѝ ГЕРБ са готови на всякакви варианти, защото се намираме в момент, в който десетки кризи бушуват в България, именно заради това „трябва да има редовно правителство и да се носи отговорност.“ „С „Демократична България“ сме от едно европейско семейство и няма нищо по-логично от това да направим заедно кабинет. Нелогичното е „Демократична България“ да подкрепя кабинет, в който участва БСП, а това вече се случи. Да не забравяме, че Христо Иванов лично гласува Корнелия Нинова да стане вицепремиер“, припомни Атанасова.

"Държим всичко описано в управленската програма да бъде с подпис на лидерите на всички парламентарни партии. Не искаме просто някаква подкрепа за правителство, а ясни и точни ангажименти", каза още тя. "До този момент разговори са водени единствено за подкрепа по различни политики", уточни Атанасова.

Във връзка със скандала с кодовете на машините за гласуване, Десислава Атанасова заяви: „Има технически спецификации. Аз бях много изненадана от дебата, при който между бивши партньори се чуха обвинения и неприлични обвинения. Сега трябва да се произнесат експертите. Вярвам, че истерията, която предизвика въпроса как българите да избират, е много съмнителна и смущаваща“.

„Най-сериозните грешки бяха, когато за първи път се въведе преференцията и комисиите допускаха грешки. Аз повече вярвам на документите. Най-добре е когато те са на хартия. Искам да вярвам на свободния избор на хората“, призна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

„Понеже идвам от временната комисия за Gemcorp, има изключително тревожни новини. Оказва се, че на 23-ти март 2022 г. бе сключен меморандума, а един месец преди това вече тече кореспонденция за доставка на газ. Gemcorp прави оферта на „Булгаргаз“. Това са официални документи, предоставени на комисията от министъра на енергетиката. Това е преди започването на войната и поставяне на темата за спиране на газа по тръбопровода. Много е странно, че „Булгаргаз“ пише на Gemcorp и иска от тях оферта. Министърът на енергетиката се подписва без да е оторизиран за това. Имало е цял план за енергетиката на България, касаещ БЕХ и "Мини Марица-изток" ЕАД. Говори се за ядрени реактори, за „Топлофикация-София“, без да имат право да го правят. Арбитражът важи още 2 години, т.е. и да се откажем подлежим на санкции“, уточни Атанасова.

Десислава Атанасова: Да се говори за правителство, но без ултиматуми

Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани - инфлация, доходи и бюджет, трябва да започнем конструктивни разговори за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...
"Продължаваме промяната" вече...
Белобрадова обвини Нинова, че...
СДС: Лорер удари силен шамар за...

Последни новини