НА ЖИВОВойната в Украйна

eMAG се включва активно в усилията за подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна

919

На групово ниво eMAG се включва активно в усилията за фондонабиране и предоставяне на хуманитарна помощ на засегнатото от конфликта в Украйна население, обединявайки сили и ресурс с различни организации в подкрепа на най-уязвимите групи. eMAG България се присъединява към националната кампания на Българския Червен кръст за набиране на дарения, като предоставя безплатно значителните ресурси на платформата си за повишаване осведомеността за инициативата и възможностите за даряване към БЧК. С подкрепата на eMAG призивът за действие може да достигне до над 250 000 потребители на ден на уебсайта emag.bg и мобилното приложение на eMAG. Чрез специален бюлетин информацията ще достигне и над 230 000 потребители, както и над 450 000 последователи в профилите на eMAG в социалните мрежи. На платформата е добавена и специална опция, позволяваща директни дарения за хуманитарната кампания на БЧК: https://www.emag.bg/lps/hora-pomagat-na-hora

Набраните средства ще бъдат насочени за осигуряване на  продукти от първа необходимост за нуждите на пострадалите от конфликта в Украйна.

„Мислим за хората в Украйна, които преминават през трудни времена, и знаем, че сега повече от всякога те имат нужда от нашата солидарност и подкрепа. Всеки добър жест има голямо значение, а конкретната помощ може да промени живота на някого“, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

На групово ниво eMAG Румъния подкрепи и изпращането на специален хуманитарен конвой под егидата на Румънския Червен кръст в Черновци, Украйна. 5 от 6-те камиона в него, съдържащи хранителни, санитарни и материални продукти от първа необходимост на обща стойност над 210 000 лв. (550 000 леи) са осигурени от компанията. Конвоят с хуманитарна помощ за цивилното украинско население, което спешно се нуждае от подкрепа на място, тръгна на 02.03.2022 г. от Букурещ, като преминаването му беше уговорено с губернатора на Черновска област в Украйна.

Съпричастността няма лице, националност и граници и групата от дружества на eMAG ще продължи да подкрепя пострадалите от военния конфликт.

Националните състезания за ученици с Кан Академия започнаха

Три са тазгодишните безплатни национални онлайн състезания за ученици с Кан Академия, организирани от “Образование без раници&rdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Кой има имен ден днес, 1 декември...
На първо четене: Социалната комисия...
Най-важното за деня, 30 ноември...
Прогноза за времето - 1 декември...
С редица инициативи от БМЧК ще...
Евростат: Близо 2 млн. българи...
Радка Василева, Orange Fitness:...
НСИ: Над 500 000 български граждани...
Времето утре - 1 декември 2022...
Бизнесът инвестира повече от...
Powers Summit 2022 ВЛАСТ, ЧУВАЙ!...
Национално тол управление става...

Последни новини