Националните състезания за ученици с Кан Академия започнаха

1596
Националните състезания за ученици с Кан Академия започнаха
Снимка: eMaG

Три са тазгодишните безплатни национални онлайн състезания за ученици с Кан Академия, организирани от “Образование без раници” в периода 1 март - 1 юни 2022 г.:  

по математика - за ученици от 1 до 12 клас

по информатика - за ученици от 3 до 12 клас

по екология и биология - за ученици от 10 до 12 клас и млади хора до 35 години.  

Вече трета поредна година безплатните състезания помагат на учители и родители да насърчат децата да учат и са допълнителна мотивация в час или у дома. Те помагат на учениците да се подготвят за изпитвания, контролни, класни, а и матури, или просто да се занимават с полезни и интересни образователни теми в свободното време; а на учителите могат да помогнат дори с поставянето на оценки.  

За всяко състезание има няколко десетки награди за учениците и учителите, предоставени с подкрепата на партньори на организаторите, като основния спонсор eMAG, предоставящ 60 награди под формата на наградни ваучери, и други спонсори като Wacom, Superhosting и Българска фондация Биоразнообразие. Състезанията се организират с цялостната подкрепа на Фондация “Америка за България”, основен партньор на “Образование без раници”.  

Състезанията са възможност за всички ученици да демонстрират специални постижения - както за отличниците, които редовно са по олимпиади, така и за учениците със затруднения, които в Кан Академия могат да демонстрират и докажат усърдие и упоритост да усвоят материал, който ги е затруднявал. Според организаторите, всеки целенасочено запълнен пропуск и всяко ново знание и умение заслужат поощрение. Така трябва да функционира и училището. Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!” Затова състезанията са на първо място състезание със самия себе си, а всички, надминали себе си, ще се състезават и за интересни награди.  

През 2021 г. “Образование без раници” – организацията зад българската версия на платформата Кан Академия – преведе и добави ново съдържание по екология онлайн. Именно новото съдържание ще е тема на съответното национално състезание по екология и биология – курса по екология и разделите Екология, История на живота на Земята и Биоразнообразие и опазване в курса по биология в Кан Академия. Състезанието по екология и биология е част и от информационната кампания “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!”, проект на сдружение “Образование без раници” с финансова подкрепа в рамките на проект “Game over? Do not let climate change end the game”, изпълняван в България от Българска фондация Биоразнообразие с подкрепата на програма DEAR (Development Education Awareness Raising) към Европейската комисия. Повече за информационната кампания “Стани застъпник за Земята с Кан Академия!”, включително призиви и мнения на различни експерти и активисти - в тази брошура

Повече за състезанията, условията и регистрацията за участие можете да намерите на сайта на сдружение Образование без раници. В него също може да научите повече за мисията на “Образование без раници” и основния им проект - превода, популяризирането и прилагането в България на най-мащабния онлайн портал за образование в света, при това напълно безплатен - Кан Академия (Khan Academy).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com