НА ЖИВОВойната в Украйна

Информация от Русия: Москва е разположила още войски по границата с Украйна

2901

Русия е прехвърлила още военни части и оборудване до границата си в Украйна в Курска област. Това заяви областният управител Роман Старовойт, цитиран от Ройтерс.

Местните власти казаха, че Курска област многократно е била подлагана на украински обстрел, откакто руската армия влезе в Украйна преди близо една година. Тогава някои руски части извършиха настъпление от Курска област, въпреки че превзетите от тях територии бяха отвоювани от Киев, предава БТА. 

Старовойт заяви на заседание на областната управа, че в Курск вече е сформиран солиден контингент, съставен от служители на въоръжените сили, както и на граничните и правоприлагащите органи, но че "е необходимо да се осигури широка подкрепа за приемането, разполагането и  организирането на допълнителни сили". Русия увеличава военното си присъствие в тази област, за да защити границата си, обясни Старовойт. 

Киев многократно предупреждаваше, че Москва може да направи нов опит за превземане на части от Североизточна Украйна. Украинските власти сигнализираха за засилена съвместна военна дейност на Русия и Беларус на друго място, разположено на около 200 километра западно от Курск, откъдето през февруари също имаше настъпление на руски части.   

Следете развитието на войната в Украйна тук

ВСУ: При нахлуване откъм Беларус руските войски ще бъдат спрени още на границата

Въоръжените сили на Украйна са подготвили мощна отбрана при евентуално повторно нахлуване на руските окупатори откъм територията на Бел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Мелони ще рискува рейтинга си,...
Украйна увеличава с 14 млрд. долара...
Мецола раговаря с Кулеба за военните...
Лондон: "Вагнер" губи войници...
Загина втори доброволец от Нова...
Русия мобилизира по 20 000 души...
Украйна получи 1,5 млрд. евро...
Русия рекламира войната в училище...
Доклад: Лондонската полиция...
Кишида пристигна в Украйна за...
Стотици арестувани в Париж, не...
Си Дзинпин покани Мишустин в Китай,...

Последни новини