НА ЖИВОВойната в Украйна

Кадиров: Ще мина през цяла Европа да очистя народите на Стария свят от мерзостите

3808

Чеченският лидер Рамзан Кадиров се закани да мине през цяла Европа, за да "пречисти народите на Стария свят от мерзостта". Заканата му бе свързана с акцията в Дания, където в петък, 27 януари, бе публично изгорен Коранът.

Припомняме, че това бе извършено от датския крайнодесен политик Расмус Палудан, който по-рано вече два пъти е изгарял свещената книга на мюсюлманите (в знак на протест срещу турския президент Ердоган). Предишните му акции накараха шведският боец ​​от чеченски произход Хамзат Чимаев да призове властите да реагират. В отговор Палудан обеща да „поздрави“ цяла Чечения заедно с Кадиров и заяви, че Чимаев никога няма да бъде швед. След това той за трети път публично изгори Корана миналата седмица.

ОЩЕ: Анкара: Европа трябва да сложи край на престъпленията, свързани с оскверняването на Корана 

Сега Кадиров също реагира на случая като заяви:. „Всемогъщият е търпелив и строг в наказанията, така че знай, датски страхливецо, че ще намериш наказанието, което толкова ревностно търсиш“, цитира го телеграм каналът "Осторожно, новости".

Кадиров заяви още, че Европа е прокълната от Всевишния и обеща още, че никога не би простил този акт, както и "милиард и половина мюсюлмани по света“.

Анкара: Европа трябва да сложи край на престъпленията, свързани с оскверняването на Корана

Ибрахим Калън, говорител на турския президент, заяви днес, че европейските страни трябва да сложат край на престъпленията от омраза сре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

46 държави от ОССЕ искат разследване...
Борел: Русия за пореден път демонстрира...
Състоянието на папа Франциск...
Всеки десети жител на Франция...
АвтоВАЗ спира производството...
Колко германски са британските...
Как една украинска майка спаси...
Путин подписа указ за свикване...
Ето как Европа ще се бори срещу...
Русия обвини България заради...
Инфлацията в Германия през март...
7 години в затвора за молба към...

Последни новини