Кметът на Асеновград даде старт на ремонта на НЧ „Родолюбие“

2957
Кметът на Асеновград даде старт на ремонта на НЧ „Родолюбие“
Снимка: Община Асеновград

Днес официално бе направена символична „първа копка“ на ремонта на НЧ „Родолюбие“ в Асеновград. На церемонията присъстваха ръководството на Общината, екипът на проекта, представители на фирмата – изпълнител. С този ритуал бе даден старта на строително-ремонтните дейности по първия подписан договор № BG16RFOP001-1.025-0007-C01, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз. Кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев сподели: „Спомням си, че като дете тук ни водеха за всяко събитие, тогава сградата беше нова, хубава и ме впечатляваше много. От години сградата е в лошо състояние и за да разрешим този проблем община Асеновград разработи проектно предложение и кандидатства по европейско финансиране, което 2021 година беше одобрено, подписа се договор и се започна реализацията по проекта. След приключването ремонта на сградата ще отговаря на всички съвременни изисквания. Искрено се надявам, че резултата от ремонта на читалището ще бъде същия, като с централния площад, който се превърна в емблема на Асеновград. Винаги съм искал строителните обекти по съответния законов ред да се печелят от наши строители от Асеновград, причината, е че първо средствата остават на територията на нашата община и второ, когато си асеновградчанин желанието и майсторлъка, който влагаш е съвсем друго, отколкото, ако си от който и да е друг град извън Асеновград. Да открием днес строителството и под контрола и надзора на всички наши съграждани да пожелаем на строителите спорна и качествена работа“.

Решава се проблемът с недостига на вода в асеновградското с. Червен

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев даде официално старт на строителните дейности по изграждането на нов хоризонтален дренаж...

Сградата НЧ „Родолюбие“ е строена през 60-те години. Лошото й състояние, амортизираното оборудване и обзавеждане в помещенията са предизвикателство за извършване на цялостна реконструкция и модернизация на сградата. С реализацията на проекта ще се извърши осъвременяване на помещенията, създаване на условия и достъпност до отделните обекти в сградата. Ще се извърши оползотворяване на неизползвани пространства, реконструкция и обновяване на инфраструктурните инсталации и технически съоръжения. И отново припомняме на обществото че след ремонта сградата ще запази архитектурния си облик и в същото време читалището ще придобие изцяло нова визия, функционалност и достъпност, които да удовлетворяват напълно, културната общественост и всички жители и гости на Община Асеновград.

Проект: КУЛТУРНА ИНФАСТРУКТУРА - ОБНОВЯВАНЕ И ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „РОДОЛЮБИЕ“, ГР. АСЕНОВГРАД”, ДБФП № BG16RFOP001-1.025-0007-C01, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на този документ се носи от Община Асеновград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официално становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com