Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

1627
Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.
Снимка: Община Асеновград

Община Асеновград с комплимент към първия жител, платил данъците си за годината. Освен отстъпка от 5%, асеновградчанката получи и специален подарък от общинската администрация. Жената сподели, че наистина е приятно изненадана и си тръгва с широка усмивка от ситуацията, която ще остави у нея прекрасен спомен. С това стартира кампанията за плащане на местните данъци в oбщина Асеновград за 2024 г. Всички собственици на недвижими имоти и моторни превозни средства (МПС) могат да ползват 5% отстъпка в срок до 30.04.24 г. (вторник), включително, ако заплатят годишните си задължения наведнъж. Т.е. намалението не може да бъде отчетено, ако плащането се извърши на вноски. Данъци могат да се плащат в брой и чрез ПОС-терминални устройства на касите в „Информационен център“ на община Асеновград.

Улеснение и удобство за гражданите е това, че плащането може да се извърши и от разстояние, без да се налага да посещават общинската администрация. А именно – във всеки клон на Български пощи, в офисите на „Изипей“, в банка „ДСК“ и чрез интернет системата ePay. Не на последно място е и възможността за online плащане през общинския интернет сайт, използвайки системата виртуален ПОС, достъпен с ПИН, предоставен от отдел „Местни приходи”. Получаването на такъв код става еднократно, чрез подаване на заявление и представяне на документ за самоличност в стая №201 в „Информационен център“ - при дежурния инспектор. Може да се плати и безкасово - по банковата сметка на община Асеновград.

Когато задълженията за местните данъци и такса за битови отпадъци не се платят наведнъж, срокът за плащане е както следва: първа вноска до 30.06.24 г. и втора вноска до 31.10.24 г. След това, задълженията стават изискуеми. Изключение е, когато се придобие МПС през настоящата година. Тогава срокът за плащане е двумесечен от датата на придобиване. Заплащането се извършва на една вноска и след този срок започва да тече законна лихва.

Липсата на задължения е условие за осъществяване на продажба или др. вид сделка за МПС, както и за успешно преминаване на годишен технически преглед на автомобила. Припомняме, че община Асеновград има изградена автоматизирана връзка със системата за годишни технически прегледи в цялата страна. Така, информацията за всички регистрирани и отписани МПС и сектор „Пътна полиция“ е синхронизирана. На сайта на община Асеновград, в раздел „Местни данъци и такси“ – калкулатор - всеки може да провери размера на данъка за превозното средства – леко или товарно до 3,5 тона.

Още: Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com