Къде да намерите качествена храна и крафт бира на едно място?

6394

Били сте на работа цял ден и мислено ви се иска да сте в уютна атмосфера, с хубава бира в ръка и вкусни мезета. Познато, нали? За щастие, решаването на този „казус“ е толкова лесен, колкото отварянето на бутилка бира.

Пивоварна "Ромбус" е малка семейна пивоварна в град Пазарджик, която отвори през 2016, с незавършена фасада, но с много хъс и желание. Тя е плод на любовта както към пивото, така и и към малките удоволствия от живота. Кухнята отразява хедонистичната концепция, фокусирана върху насладата от висококачествена, приготвена на място бира и храна.

Там бирата се произвежда чрез традиционни способи и екпериментаторски дух. Нефилтрираното и непастьоризирано пиво запазва всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. Бирата на "Ромбус" е произведена в малки количества с висококачествени естествени суровини. Приготвена по традиционен начин, без използване на синтетични ензими и стабилизатори.

За тези 6 години в пивоварната са създадени над 110 вида бира, някои с по-екстремни вкусове и аромати. Нов живот са намерили забравени стари рецепти, но и съвсем експериментаторски такива. Сред тях са и първите произведени в българска пивоварна стилове – имперски портер, отлежавал в бурета, ечемичено вино, брут IPA, първите български кисели бири, както и с Lactobacillus Bulgaricus, с цветя, люти чушки и подправки. А съвсем скоро се задава коледният стаут на "Ромбус" с няколко вида пипер, люти чушки. джинджифил, канела и индийско орехче.

Що се отнася до храната, в пивоварна "Ромбус" по-малкото е повече и това ясно си личи във вкусотиите, които се предлагат. Там държат на на локалните, местни продукти, които не са пропътували хиляди километри, за да достигнат до чинията. Няма да откриете дебело, многолистово меню, а само няколко неща, приготвени на място с продукти от локални производители. А докато хапва, всеки има привилегията да наблюдава целия процес на пивоварство.

В миналото сезонната храна е била нещо обичайно и макар днес това да ни се струва ограничаващо, в избора на сезонна храна се крие хилядолетна мъдрост. Тя е вкусна и съдържа хранителни вещества, от които организмът ни се нуждае през това време на годината.

Освен сезонната храна, месото винаги е заемало важно място в нашата култура. Деликатесите, приготвяни във всеки един регион на страната ни са важна част от кулинарното ни наследство. В "Ромбус" се стремят да ги пазят и предават напред, затова приготвят вкусни изкушения по стари семейни рецепти, предавани през поколенията. Там можете да опитате уникален домашно приготвен селски суджук, кървавица, кюфтенца и домашни колбаси.

Сигурно знаете, че европейската традиция за опушване на месо е пренесена в средата на 19 век от немски и чешки заселници в Централен Тексас. Обичайно месото се е приготвяло в дупка, изкопана в земята, покрита с листа от столетник (agave Americana). В пивоварната приветстват този ритуал, изтъкан от старателен избор на месо и подготовка, бавно готвене и кулинарна гордост и приготвят бавно пушено на тексаски смоукър месо. И това в компанията на сосове, приготвени на място – горчица с портер, лют сос, тартар. И разбира се, в менюто ще намерите сезонни салати, овкусени със свежи подправки от градината и пресни пържени картофки с домашно приготвен сос Тартар.

И тъй като в "Ромбус" истински вярват, че удоволствието трябва да се споделя, очакват теб и любимите ти хора, за да се насладите заедно на занаятчийска бира и храна. А най-хубавата новина, е че хотелът към пивоварната работи! И ресторантът, и хотелът приемат гости с кучета, така че можете да вземете и вашите домашни любимци за компания.

Все още единствения начин да сте сигурни, че ще можете да пиете повече от 1 бира без да се притеснявате за шофирането е да направите резервация на: 0892 283 007. А на сутринта закуската е от тях!

Лекар разкри кога виното и бирата са полезни

Според руския диетолог д-р Руслан Алиев при определени обстоятелства виното и бирата могат да бъдат от полза за тялото.  Кога вин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Тези 3 зодии трябва да внимават...
Предстоящата седмица: Кои зодии...
2 неща, с които НИКОГА не трябва...
Тези зодии са най-тежките свекърви...
Кои зодии вървят чрез нахалство...
Будистки мъдрости за по-щастлив...
Странните неща, които мъжете...
Как да се справите с разбито сърце?...
3 детайла, които правят едно момиче...
5 начина да получите повече подаръци...
9 коварни капана на съзнанието,...
Подаръци от съдбата: 5 съвета...

Последни новини