Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

1728
Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете
Снимка: iStock

Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. В следващите редове ще ви разкажем за 8 плода, които определено трябва да избягвате, ако се опитвате да влезете във форма за лятото.

Често вярваме, че плодовете не са пречка за нашата диета. В действителност обаче това не е съвсем вярно. Наистина, много плодове или горски плодове са здравословна и богата на витамини алтернатива на сладкишите. Но ако целта ви е бързо отслабване и поддържане на тегло, по-добре е да избягвате някои от тях (поне временно).

Авокадо

Да, това е плод. Освен това е много калоричен: 100 грама съдържат около 160 килокалории. В същото време авокадото е отличен източник на здравословни мазнини и има добър ефект върху състоянието на кожата. Така че не трябва да се отказвате напълно от него, но трябва да спазвате умереност.

Кокосов орех

Друг изключително висококалоричен - макар и много вкусен - плод (въпреки че от ботаническа гледна точка е костилка). И ако кокосовата вода е напълно диетичен продукт, тогава пулпата, когато се консумира в големи количества, може не само да забави загубата на тегло, но и да доведе до увеличаването му.

Плодова диета, която топи килограми

Сушени плодове 

Сини сливи, стафиди, сушени кайсии и др. могат да ви помогнат да се откажете от нездравословните сладкиши в първите етапи, но самите сушени плодове съдържат много калории и захар. Ето защо, ако искате да свалите килограми, по-добре е да ядете сушени плодове в много умерени количества.

Банани

Бананите са богати на калий и са добри за храносмилането, но съдържат твърде много калории и захар, за да се считат за диетична храна. Един банан съдържа около 150 килокалории, така че няколко плода вече изглеждат като значителна част от дневния прием на калории.

Манго

И още един много вкусен, но твърде сладък плод. Ако наистина искате, можете, но малко.

Грозде

Една чаша грозде може да съдържа до 15 грама захар, което е доста критично, ако сте на диета. Въпреки че гроздето е богато на антиоксиданти, които успешно се борят с „лошия” холестерол. Да ядете или да не ядете зависи от вас.

Ябълки

Може би най-неочакваният елемент в списъка, тъй като ябълките са сравнително нискокалорични плодове. Все пак сладките сортове могат да съдържат до 19 грама захар в една средна ябълка, така че е най-добре да се съсредоточите върху тръпчивите (предимно зелени) сортове.

Нар

Нарът съдържа много витамини и може да намали риска от сърдечни проблеми. Но имайте предвид, че един нар съдържа до 39 г захар, така че ако планирате бързо да отслабнете, по-добре е да се откажете от това зрънце за известно време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com