Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

2336
Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки
Снимка: iStock/Guliver

Собствената стая е цял свят за едно дете. И тя трябва да се харесва, да е уютна, да мотивира за работа и творчество. За да разрешите тези проблеми, трябва да оборудвате детската стая, като вземете предвид редица точки.

Зониране на пространството

Необходимо е да се отделят отделни места в стаята за игра, творчество и образователни дейности. Тогава детето ще се чувства комфортно, каквото и да прави, едното няма да пречи на другото.

Зонирането също е начин за поддържане на реда в детската стая. В този случай, всяка част от стаята има свой кръг от предмети. Когато играчките са на едно място, а ученическите пособия на друго, става по-лесно да избегнете бъркотията.

Топ 5 грешки в дизайна на детската стая

Ергономични мебели

Маса, стол, легло - всичко това трябва да е удобно и безопасно за използване от детето. Правилните мебели облекчават умората и пазят вашето здраве. Не се чупи, не мирише специфично, не предизвиква алергии.

Добре е да се използват модели, които предоставят възможност за настройка на параметрите. По-лесно е да нагласите такива мебели, за да отговарят на нуждите на детето.

Регулирането на размера с нарастването на собственика на мебелите ви позволява да използвате един и същ предмет в продължение на много години.

Правилно осветление

Важно е да осигурите достатъчно естествена и изкуствена светлина. Чудесно е, ако детската стая е обърната към слънчевата страна и има големи прозорци. Тогава вътре ще влиза много дневна светлина.

В противен случай е необходимо да бъдете по-внимателни при организирането на изкуствено осветление. И разбира се, не можете без него вечер.

Трябва да монтирате устройство, което излъчва обща светлина, топла, не слаба. Необходими са и местни източници, за да се създаде комфортна среда в работната зона, зоната за игра и къта за четене. Нощна лампа също не би навредила в детската стая.

Оригинални идеи за украса на детската стая, които ще я превърнат в приказна

Цветови спектър

Изглежда, че детският интериор със сигурност трябва да бъде ярък, цветен и весел. Но не всичко е толкова просто. Цветът значително влияе върху психологическото състояние и настроението. И за стая, в която детето остава дълго време, този момент е особено важен.

Не прекалявайте с ярките цветове, особено ако детето е хиперактивно.

Няколко такива акцента са достатъчни и нека основният дизайн е мек и спокоен. Това ще намали прекомерната енергия на малкия собственик на стаята. Ще му бъде по-лесно да се концентрира върху ученето и да заспи.

Трябва да подредите стаята, като вземете предвид желанията на самото дете. Тогава за него ще бъде двойно по-радостно да е тук.

Очаквайте много интересни и неочаквани идеи от децата. Освен това, съвместното създаване на дизайн укрепва връзката с любимото ви дете и спомага за развитието на неговата личност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?
Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Игнорирането на хора, които ни дразнят, може да е предизвикателство, но често е необходимо умение за поддържане на спокойствие и здрави взаимоотношения....