Милионер подмлади тялото си с пет години, лекари изследват всеки негов орган (ВИДЕО)

5370

Мултимилионерът Брайън Джонсън е софтуерен предприемач на 45 години, който е наел екип от над 30 лекари, за да следят здравословното му състояние в максимална цялост. Целта му е тялото му и всеки орган от него да се подмлади и да стигне състояние като при 18-годишен мъж.

Лекарският екип е оглавяван от 29-годишния специалист по регенеративна медицина Оливър Золман. Золман и Джонсън заедно четат всякаква литература относно остаряването и продължителността на живота, а след това тялото на милионера става поле на медицински експерименти. След всяка нова интервенция се правят изследвания, за да се проследи ефектът върху организма на Джонсън, пише Bloomberg.

Както се сещате, за подобно медицинско приключение се изискват огромни финанси, каквито Брайън Джонсън има. Той дори оборудва медицински кабинет в дома си, за да може всички изследвания и процедури да се случват максимално бързо. Тази година е планирано начинанието да изхарчи около 2 милиона долара. Целта на Джонсън е да има мозъка, сърцето, бъбреците, белите дробове, черния дроб, сухожилията, зъбите, косата, пикочния мехур, пениса и ректума на 18-годишен.

"На 18 години тялото достига определена конфигурация.", казва Джонсън, а относно критиките, които получава, подмладяващият се мъж казва, че ги е очаквал и всичко е наред. Експериментът се провежда вече една година. В него е включена стриктна веганска диета - 1977 калории дневно, упражнения (по един час дневно, високоинтензивни тренировки три пъти седмично) и сън (всяка вечер по едно и също време след 2 часа носене на специални очила, блокиращи синята светлина).

За да може да се нанасят навременни корекции в терапията, всеки месец Брайън Джонсън преминава през сериозни изследвания, някои от които особено болезнени + кръвни тестове, ултразвук и колоноскопия. Резултатите от целия този труд са започнали да дават категорични резултати - тялото на Джонсън вече е по-младо от медицинска гледна точка.

Има някои очевидни признаци, че милионерът е много по-здрав от повечето 45-годишни хора. Физическото му състояние е отлично, а подкожните му мазнини са между 5% и 6%. И ако външният вид на Джонсън може да се постигне със стриктна тренировка и хранителен режим, то медицинските специалисти са категорични, че биологичната възраст на Джонсън е с най-малко 5 години по-ниска от реалната.

Каква е историята на Брайън Джонсън накратко: преди 15-ина години той създава компанията за онлайн плащания Braintree Payment Solutions. Начинанието му става супер успешно, но постоянната работа и стресът депресират предприемача, той качва много килограми и дори обмисля самоубийство. Джонсън продава компанията си на Ebay Inc. и се съсредоточава върху изучаване на човешката биология и процесите в нея. През 2016 г. създава компанията Kernel, която разработва специални шлемове, анализиращи мозъчната активност.

Експериментът на Джонсън със собственото му тяло, колкото и да е ексцентричен, би могъл да донесе изключително ценна информация от медицинска гледна точка. Затова и все повече специалисти обръщат внимание на случващото се и отчитат резултатите като обещаващи. Засега екипът, който следи състоянието на милионера, има следните данни: мъжът е на 45 години, но сърцето му е на 37 години, кожата му е на 28 години, а белите дробове - на 18 години.

ОЩЕ: Учени за първи път приложиха "рестартиране" и демонстрираха, че стареенето е обратимо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Диетолог: Запарката от тази билка...
Ако имате алергия към мухъл и влага...
Тоалетната ще стане бяла като...
Можем ли да променим размера на...
Модни обувки за пролет 2023: 5...
Кои са най-опасните кучета?...
Как да почистите прозорците без...
4 грешки, които са пагубни за пералнята...
Как да предизвикаме мозъчен оргазъм...
5 правила за подреждане на мебели,...
7 неща в спалнята, които ви пречат...
Диетата с 6 венчелистчета: Отслабнете...

Последни новини