НА ЖИВОВойната в Украйна

Остават 10 дни за записване в „Пчеларски университет“

936

Само десет дни остават до крайния срок за записване за новата учебна година в първото любителско училище за пчелари – „Пчеларски университет“. Инициативата на Kaufland България и „Истински мед“ набира участници до 9 февруари. Тя реализира второто си издание у нас с цел да насърчи пчеларството у нас и да обучи ново поколение модерни пчелари.

Кандидатите могат да избират между три курса на обучение  - от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Няма ограничение за броя на студентите, които ще бъдат приети. Записването става през сайта на университета. Там може да бъде намерена пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване.

Гъвкавият формат на обучение - възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо“ и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени от България и чужбина. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат.

През пролетта на 2022 г. 30 пчелари завършиха успешно първия випуск на „Пчеларски университет“. С отличен успех петима от тях заслужиха награда – по един кошер с пчелно семейство. Така инициативата допринесе за своята най-важна мисия – да подпомага отглеждането на пчели у нас.

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

ВАС пусна обществената поръчка...
5G смартфон и смарт телевизор...
ВВС успешно транспортира медицински...
Избирателите с увреждания подават...
Отнемането на шофьорската книжка...
Главният секретар на МВР: Купеният...
Питейната вода в Дупница може...
"Информационно обслужване"...
БАБХ започва засилени проверки...
Мария Габриел: Четенето е ценност,...
Бонуси за Великден раздават във...
Директорът на ИАРА: Извинявам...

Последни новини