Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е по-непредвидимо от всякога в efbet Лига

1549
Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е по-непредвидимо от всякога в efbet Лига
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Деветият кръг в българската елитна efbet Лига ни предоставя повече от интересни сблъсъци, а несъмнено пловдивското дерби е гаранция за емоционален мач! Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) по традиция не оставят зрителите да скучаят, а привържениците по трибуните със сигурност отново ще са на ниво в събота (25.09) от 16:15 часа.

Това, което засилва още повече очакванията към тази среща, е фактът, че по-успешно представящият се от двата отбора в последните години Локомотив започна много слабо кампанията (6 точки от 7 мача - 11-о място), докато "канарчетата" изумиха с формата си и към момента заемат лидерската позиция в шампионата (17 точки от 8 мача).

Класирането

След мач с 6 гола: Локомотив Пловдив отпадна от Копенхаген

Локомотив Пловдив приключи участието си в Лигата на конференциите. "Смърфовете" отстъпиха на ФК Копенхаген като гост с 4:2. Още в...

Въпреки местата на градските съперници в класирането "смърфовете" са определяни за фаворит, а efbet предоставя коефициент от 2,20 за техен успех. Залог за победа на Ботев пък ще бъде умножен по 4,00, докато за равенство - по 3,15.

За никой от двата отбора не може да се каже, че има преимущество в директните сблъсъци в последно време, тъй като при най-скорошните им двубои балансът е пълен - две победи за Локомотив, два успеха за Ботев и две равенства. Трябва да се отбележи обаче, че двата мача в полза на "смърфовете" бяха далеч по-необикновени от останалите - единият, защото бе финал за Купата на България (спечелен от тях с 1:0 на 15.05.2019 г.), а другият, защото завърши с шокиращ разгром от 6:0.

Последни двубои

Именно това бе и последният епизод от тяхното съперничество до момента, а любопитното е, че двубоят наруши серия от 7 поредни мача между градските опоненти, в които нямаше повече от общо два гола (включително и нулеви равенства на два пъти). Efbet предлага коефициент от 1,65 за под 2,5 попадения в тази им среща и по-висок такъв от 2,35 за над 2,5 гола.

Ако един отбор поеме инициативата чрез откриване на резултата, пътят обратно в мача за другия се оказва непосилен напоследък. За последните десет мача между Локомотив и Ботев във всички турнири има само един случай, в който и двата отбора реализират гол (и в крайна сметка мачът тогава завършва 1:1). Коефициентът, предоставен от efbet, за нарушаване на традицията и гол/гол в срещата е 2,05, докато за обратното (няма гол/гол) е 1,90.

Локомотив Пловдив не преклони глава пред Копенхаген

Локомотив Пловдив завърши наравно 1:1 със силния датски отбор на Копенхаген в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конф...

В два от последните пет двубоя резултатът на полувремето е равен (и в двата случая 0:0). За реми на почивката и краен успех за лидера във временното класиране коефициентът на efbet е 8,00, докато за Х след първата част и триумф за Локомотив - 4,30 (за равен първо полувреме и краен изход - 4,00).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от рубриката "ТРЪПКАТА Е НАВСЯКЪДЕ":

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Любослав Пенев и Хебър ще опитат да изненадат Лудогорец за Купата на България

Евертън ще опита да погребе мечтите на Ливърпул за триумф във Висшата лига

Дадоха нищожни шансове на Григор Димитров да спечели титлата в Мадрид

Арсенал и Челси се сблъскват в голямото дерби на Лондон с огромен залог

Интер се изправя срещу Милан, за да подпечата шампионската си титла в Италия

Време за Ел Класико! Реал Мадрид ще опита да откаже Барселона от титлата

След кошмарната издънка: Ливърпул отчаяно търси обратен път към титлата

След 3 поредни загуби: Левски излиза за победа над Берое в efbet Лига

След новия начален бонус: efbet зарадва потребителите си и с нов VIP джакпот!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Efbet