Председателят на СОС се срещна в САЩ със съветник на Обама

1289
Председателят на СОС се срещна в САЩ със съветник на Обама
Снимка: Личен архив

Председателят на СОС Георги Георгиев, който е на посещение в САЩ, се срещна с един от съветниците на Обама - небезизвестният Норман Айзен. Това става ясно от публикация на Георгиев в социалната мрежа.

"От него научихме много за проблемите, които са стояли пред администрацията на Барак Обама, включително и за превенция на корупцията и конфликта на интереси на високо ниво, какви са основните предизвикателства пред публичните институции за гарантиране на прозрачно управление. За да имат доверие гражданите в държавната администрация, институциите трябва да бъдат колкото се може по-открити. Да отчитат своята работа и да прилагат високи стандарти за предотвратяване на злоупотребата с публични ресурси. Изключително интригуващ събеседник, колега юрист с много богат професионален опит, включително и като съветник в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп", пише председателят на СОС.

Емилиян Костадинов спечели сребърен медал в най-голямото първенство на САЩ за хора със Синдром на Даун

Емилиян Костадинов спечели сребърен медал в шестобоя от турнира по спортна гимнастика в най-голямото първенство на САЩ за хора със син...

Норман Айзен е водещ експерт по публично управление и един от най-влиятелните авторитети във формирането на американската политика според сп. Politico. По време на мандата си в Белия дом той е консултирал Обама по въпросите за реформа в управлението и въвеждане на нови етични стандарти за прозрачно управление и превенция на корупцията.

Днес ръководи анти-корупционната програма на престижния Brookings Institution и е правен анализатор на CNN. Автор е и на редици книги.

Бил е и посланик в Чехия и познава в детайли проблемите на Източна Европа в борбата с корупцията.

"Убеден е, че тази битка непрестанна, сравнява я с косенето на ливада - изискват се непрестанни усилия", пише още Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com