НА ЖИВОВойната в Украйна

Реновират парка до ул. „Цар Освободител“ в Асеновград

683

На 29 септември стартира ремонт на парка на ул. „Цар Освободител“ в Асеновград. Ремонтните дейности на парковото пространство ще включват рехабилитацията на алейната мрежа и полагане на бордюри. Ще се положи нова асфалтова настилка върху съществуващите алеи. Ще бъдат оформени и градински бордюри. Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа. Ще се обособят места за отдих с паважна настилка. Община Асеновград е предвидила също и изграждане на поливна система в парка с цел по-добра поддръжка на зелените площи. Също така ще се извърши ремонт на тротоарната настилка в обхвата на самия парк, а именно по Ул. „Цар Освободител“, по ул. „Илинден“ и по ул. „Атанас Свещаров“.

Дългоочакваното благоустрояване и подобряване на средата в парковото пространство ще допринесе за привлекателността на града. Парка ще придобие европейски вид и ще придава уют при престоя, както на местните жители, така и на туристите и гостите на Асеновград. Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението.

Подплощадното ниво в Асеновград се преразпределя в търговска зона и паркинг

С приключване дейностите по I етап от проекта за благоустрояване на площада в Асеновград възникна въпросът и за съдбата на бившия Търго...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Асеновград

Община Асеновград осигурява...
Асеновград с нова 9-метрова коледна...
Ремонтират тротоари в Асеновград...
Община Асеновград в готовност...
Монтирани са нови линейни отводнители...
Кметът на Асеновград изказа становище...
Община Асеновград посреща празниците...
Строи се нова детска градина в...
Започна ремонт на спортна зала...
Обновяват парка в Асеновград...
Закупиха се две нови машини за...
Рекултивация на старото сметище...

Последни новини