НА ЖИВОВойната в Украйна

Стачна вълна предизвиква транспортен хаос във Франция

804

Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос поради нова общонационална стачка срещу планираната пенсионна реформа в страната.

Френските железници препоръчаха на жителите на страната да си останат по домовете, тъй като голяма част от регионалните влакове няма да се движат. Прекъсванията започнаха още снощи, но не засягат високоскоростните влакове "Юростар" и "Талис", свързващи Франция с Белгия, Нидерландия и Великобритания.

Тежко засегнато е движението в Париж и региона, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии, както и по линията "Лирия" с Швейцария, пише БТА.

Правителството засега не смята да отстъпва от плановете си да повиши пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите планират нови протести. Премиерът Елизабет Борн настоя през уикенда, че намеренията на правителството вече "не подлежат на преговори", а опозицията в парламента и синдикатите ще се опитат да докажат, че тя греши.

Законопроектът влезе за обсъждане в парламентарна комисия, а на 6 февруари трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Противниците му са внесли 7000 предложения за поправки, което допълнително ще затрудни приемането му.

ОЩЕ: Стачка на общопрактикуващите лекари във Франция

Френското правителство няма да отстъпи от пенсионната реформа

Правителството на Франция даде днес ход на остро оспорвания план за пенсионна реформа, който предвижда увеличаване на пенсионната възра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Орбан: Страните от ЕС са близо...
Лукашенко: На хоризонта се очертава...
Tелата на двама души са намерени...
Скок в незаконната търговия със...
Задържаната в Белгия джихадистката...
Руснак унижава малката си дъщеря...
Няма напредък. Позиционно настъпваме...
Макрон представи план за намаляване...
Politico: Републиката на Радев...
ЕЦБ: Има рискове за икономиките...
Дания призна, че военната й сила...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 31.03....

Последни новини