Старозагорско училище ще работи по четвърти етаж фондация LightSource Charity (СНИМКИ) 

1
Старозагорско училище ще работи по четвърти етаж фондация LightSource Charity (СНИМКИ) 
Снимка: Община Стара Загора
XIII основно училище (ОУ) „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора оформи три етажа от сградата си по интериорния проект „Обичам моето училище“ на фондация LightSource Charity. Проектът, който стартира миналата година, има за цел да подкрепи образованието и да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда, както и да  повиши креативния потенциал и осъзнатост на децата чрез декорация. 

Основателите на фондацията Албена и Артър Спърлинг днес бяха на гости в ОУ „Св. Паисий".„Ние даряваме проект, в който децата да се чувстват добре. Пазете тази прекрасна къща, което създадохме, надявам се, че се чувствате добре в нея“, каза Албена. 

В училището всяко стая е със собствено атмосфера - със свой цвят, който подхожда на индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. В началните класове децата учат сред вълшебни герои по стените. По тапетите са изписани позитивни мисли и думи, послания и  информация от учебния материал. 

Старозагорското училище "Максим Горки" посрещна учебната година с ремонтиран двор (СНИМКИ)

Първото езиково учебно заведение в Стара Загора - Средно училище (СУ) "Максим Горки" посрещане учениците си на първия учебен ден с ремо...

Фоайетата на трите етажа са оформени като места за почивка и отдих, които представят красотата на България - слънчогледовите полета, цветята, Розовата долина и планините. В класните стаи и фоайетата са обособени кътове с цветя „чистачи” и билки за освежаване на въздуха.

„Горд и щастлив съм, че всичко това се случи. Тепърва ще работим и по четвъртия етаж. Радвам се, че всичко направихме сами - учители, родители и ученици“, споделя директорът на училището Иво Радков.

Семейство Спърлинг разгледаха изпълнението на проекта на втория и третия етаж и изказаха задоволството си постигнатото в работата по проекта досега. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители