В Деня на Перник започна строеж на международен младежки център

4040
В Деня на Перник започна строеж на международен младежки център
Снимка: Община Перник

В деня на град Перник бе направена първа копка за изграждане на Международен младежки център. Сред иновативните дейности, които ще бъдат развивани в него, са създаване на училище по фолклор с цел да се съхраняват и предават от поколение на поколение местните традиции и обичаи, изграждане на кафе-библиотека с етнокът, на зала за нетрадиционни изкуства, провеждане на различни курсове и други.

Той е обезпечен с проекта „Изграждане на младежки център Перник - модел за високи стандарти на младежка работа", процедура „Изграждане на младежки центрове“ на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 г .

На събитието присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му, областният управител Людмил Веселинов, екипът на младежкия център, представители на фирмата изпълнител и представители на институциите в града.

"Искам да благодаря най-вече на екипа, който спечели проекта и вече го реализира, за да можем днес да направим първа копка на едно съоръжение, което ще бъде едно от най-привлекателните места за младите хора в нашия град", каза кметът на общината Станислав Владимиров.

Той добави, че Перник се е преборил с много други градове за спечелването на проекта и коментира, че новият младежки център ще го отличи от останалите български градове.

"В деня на покровителя на нашия град на мястото на най-старата сграда за децата и младежите на Перник, започваме изграждането на най-модерната сграда за тях ", каза зам.-кметът на община Перник и ръководител на проекта Стефан Кръстев.

Припомняме, че през 2020 г. община Перник бе една от четирите общини в цяла България, които получиха финансиране за изграждане на младежки центрове. Средствата са насочени към изграждането на съвременна инфраструктура и подкрепа на цялостната дейност на центъра, която включва разнообразни образователни, културни и граждански инициативи и дейности. Включително ще се работи за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система, по съвместни дейности и обмяна на опит с другите младежки центрове в страната, работа, свързана с обмен на добри практики с младежки центрове от страните-донори и от други европейски страни, развиване на най-иновативните практики в сферата на неформалното образование.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Община Перник преобърна представите за града си с гениален маркетинг ход

Пиян тийнейджър преби майка си и баба си в Перник

Десетки семейства в Перник не могат да спрат парното си през лятото

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com