НА ЖИВОВойната в Украйна

Зеленски: Тероризирането с мини ще е едно от бъдещите обвинения срещу Русия

1250

"Убеден съм, че тероризирането с мини ще е едно от бъдещите обвинения срещу Русия за нейната агресия в Украйна", заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение. Той изтъкна и ролята на партньорските държави, които помагат за разминирането на върнатите украински територии.

"Това е форма на руски терор, с която ще се борим години наред. Терористите умишлено се опитват да оставят зад себе си възможно най-много смъртоносни капани. Заровени са мини, минирани са сгради, автомобили и инфраструктура... Това са повече от 170 хиляди квадратни километра опасна територия. Минният терор е по-жесток и от ракетния, защото няма система, която да може да противодейства. Благодаря на Канада, Япония, Великобритания, Словакия, както и редица други страни, които разбират колко е важно да не сме сами в разрешаването на този проблем!"

След срещи с представители на Словакия, Зеленски сподели, че се очакват конкретни стъпки между Украйна и партньорските държави срещу схемите, с които се заобикалят антивоенните санкции срещу руския агресор.

ОЩЕ: Зеленски отхвърли възможността за краткосрочно примирие с Русия 

Фондация апелира: Държавата да възстанови изхранването на бежанците

"България винаги е проявявала силата на гражданското си общество в критични исторически моменти. Многократно е приемала и помагала на б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Зеленски може да се отърве от известен...
Финландия спря да дава убежище...
Австрия и Нидерландия в един тон:...
ЕС удължи до края на юли икономическите...
Русия ще насочва конфискувани...
Русия блокира сайтовете на ФБР...
Евгений Пригожин: Продавачът...
Airbus ще наеме 13 000 служители...
Стачка отмени над 100 полета от...
Вертолет катастрофира на московското...
Путин е наредил нова офанзива...
В Русия ще съдят ученик за дискредитиране...

Последни новини