X
 
 

Лавров: САЩ подготвят ядрени и космически оръжия

1901 8
photo of Лавров: САЩ подготвят ядрени и космически оръжия
Снимка: Getty Images/Guliver
САЩ вече са започнали да работят за разполагане на оръжия в космоса и отхвърлят опитите да се сключи съответстващ мораториум.

Това твърди министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в статията си "Светът на кръстопът и системата на международните отношения на бъдещето" за списание "Русия в глобалната политика". Статията е публикувана и на сайта на МВнР на Русия, предава ТАСС.

Путин: Свръхзвуковите оръжия на Русия ще я защитят от всичко

Най-новите свръхзвукови оръжия на Русия могат да я защитят дори в случай на прекратяване на действието на Договора за съкращаване на ст...

"Вашингтон пристъпи към реализация на плановете за разполагане на оръжия в космоса и отхвърля предложенията да се договорим за универсален мораториум върху такава дейност", подчертава Лавров.

По неговите думи, в момента в САЩ се виждат признаци на началото на медийна кампания, която трябва да послужи като пролог към окончателния отказ на страната от Договора за цялостна забрана на ядрените изпитания, който Вашингтон така и не е ратифицирал.

Лавров определи като проява на ревизионизъм американската политика в областта на стратегическата стабилност.

"Торпилирането от Вашингтон първо на договора за противоракетната отбрана, а сега – с единодушната подкрепа на членовете на НАТО – и Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) създава риск да бъде демонтирана цялата договорна архитектура в областта на контрола над ракетно-ядрените въоръжения", счита министърът.

Горбачов осъди решението на Тръмп за ракетите със среден обсег на действие

Стремежът на САЩ да излязат от Договора за ликвидация на ракети със среден обсег на действие (ДРСМД) е израз на желанието да се обърне ...

Към ревизионистките действия Лавров отнесе и излизането на САЩ от споразумението за иранската ядрена програма, което е имало "ключово значение за ядреното неразпространение".

"Тук е и демонстративният отказ на Вашингтон да изпълнява единодушните решения на Съвета за сигурност на ООН за палестино-израелските отношения", резюмира той.

За кой ключов оръжеен договор се готвят да преговарят САЩ и Русия, прочетете в този материал

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако не бяха САЩ, много народи щяха да мизерстват като Сев. Корея и Венецуела, влачейки комунистическия руски хамут на робството! Светът трябва да е благодарен на САЩ! Всичките войни, които са водили САЩ, са войни за спасяване на местното население от руския агресор-терорист, червен задник! КЛИНТ ИСТУУД: “Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика, но след като видях в Корея какво комунистите виж още ›› правят със собствения си народ, ако някой американски комуняга ми каже, че сме били там напразно, ще му счупя главата!”
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Абсолютно верно!
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Историята трябва да се знае. Как 3 пъти в рамките на 70 год. Америка спасява ссср1. Максим Мирович https ://maxim-nm.livejournal.com/480232.html
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Най-голямото копиране от Америка е в областта на електрониката и компютрите. Всичко съветско/руско представлява несръчно копие на големите машини на IBM 360/370, миникомпютрите на „Digital“, персоналните компютри на IBM и „Apple“, микрочиповете на „Texas Instruments“ и „Motorola“, микропроцесорите на „Intel“ и т. н.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  САЩ подготвят ядрени и космически оръжия, а нашите самолети валят като гнили круши, подводниците ни никога не изплуват, а ракетите ни убиват създателите си!
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Колко е хубаво , че Група от Извънземни разуми следят какво се случва и са способни да реагират ако сметнат за необходимо. Разбира се /ние сме сами във Вселената/, но Сащ искаха да взривяват атомни бомби на Луната , но бяха Позорно изгонени от там. Ами време е Античовешката им система да бъде изгонена и от Земята.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  пак си спрял хапчетата
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Коньо, не се шашкай, нали имате мултфилми с още по-страшни оръжия!