131 тона отпадъци са събрани след масовото почистване в Асеновград

3599
131 тона отпадъци са събрани след масовото почистване в Асеновград
Снимка: Наси Маркова

131 тона отпадъци са предадени в депото на Асеновград, след националното масово почистване, провело се през изминалия уикенд, съобщи кореспондентът на Actualno.com.

Почистени са всички детски площадки и паркове в града, терените около гробищата, НПК Асенова крепост и край манастира „Свети Кирик“, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пловдив. Младежи от БМЧК почистиха парка до ЖП гара-Асеновград. Ентусиасти от един от танцовите клубове в града разчистиха зелената площ и детската площадка на улица „Свобода”. Други инициативни граждани и обществени личности чистиха в парка на улица „Цар Освободител” и зелените площи около читалище „Родолюбие”. Възпитаници на асеновградската ПГ „Цар Иван Асен II”, съвместно с Ротари клуб-Асеновград почистваха малкия парк при „Пешеходния мост”. За тази зелена зона учениците се грижат вече от близо година.

Ток от мачтов трансформатор убива щъркели край Асеновград

Mачтов трансформатор при сметището край Асеновград убива щъркели. Всяка година на това място загиват, в близост до депото за отпадъци, ...

Представители на Общинската администрация в града се включиха в почистването на пътя за НПК Асенова крепост. Служители на фирмите, разположение в Източната промишлена зона на Асеновград, разчистиха районите около своите седалища. Трима души са депонирали своя отпадък индивидуално в депото. За останалите регистрирани локации бяха осигурени сметоизвозващи машини, обясняват от Община Асеновград. Над 24 тона са предадените в депата в Цалапица и Шишманци отпадъци, само от областния град. Там в инициативата се включиха около 1 200 участници. В рамките на кампанията в Пловдив са почистени Дановият хълм, северният бряг на река Марица, парковете „Каменица” и „Ружа”, новата градинка край улиците „Богомил”, „Чайка”, „Източна Румелия” и „Кронщад”. Там са боядисани част от пейките, Ботаническата градина, от страната на район „Тракия”, спирката на Детската железница и много други междублокови площадки.

В община Марица при почистването са събрани малко над 41 тона отпадъци, а в Родопи – близо 28. В Кричим доброволците са почистили около 14 тона отпадъци, в Съединение – близо 11 тона, а в Перущица – почти 7 тона. Най-малко отпадъци са събрани в община Стамболийски – 540 килограма.

Участниците в инициативата от Карлово бяха повече от 1 000 бяха. Те са събрали повече от 1,2 тона боклуци. Доброволците от Карлово са почистили зоните около входовете на града, поречието на Стара река и парк „Водопада“. В Садово 150 ентусиасти събраха малко повече от 45 тона отпадъци, които се извозват до депото в Асеновград.

Там са приети и още около 29 тона отпадъци, които са отстранени от Куклен. В малкото градче заедно чистиха България повече от 300 души. Общо около 280 тона са събраните от над 3 500 доброволци отпадъци на територията на пловдивска област, а 104 са почистените места. Тази година инициативата се реализира, като част от най-голямата гражданска кампания в света – World Clean Up Day 2018, която се проведе едновременно в 156 държави.

Учебната година в Асеновградско стартира с 41 свободни позиции за учители

Новата учебна година в община Асеновград стартира с 41 свободни работни места за учители с различни специалности, съобщиха за Actualno....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com