Изграждат "green-set" - бързи кортове при Градския басейн в Асеновград

7287
Изграждат "green-set" - бързи кортове при Градския басейн в Асеновград

Площадка, която е част от Градския плувен комплекс в Асеновград, бе прибавена към Списъка на общинските спортни обекти и съоръжения.

Искането за наемането й бе отправено към Общинския съвет в града от тенис клуб „Актив спорт“. Целта е върху спортната площадка пред Градския басейн, която е изоставена и не се използва към момента, да бъде изградено така нареченото съоръжение „green-set“ - бързи кортове.

За какво се използва подлезът при моста на пазара в Асеновград

Годен за използване вече е пешеходният мини подлез при моста на пазара в Асеновград. Макар че не е официално открит, пешеходци спокойно...

С реализирането на идеята има намерение да се заеме именно клуб „Актив спорт“. Към момента той разполага с два тенис корта с кортово покритие.

„На територията на Асеновград няма изградено подобно спортно съоръжение с подходяща настилка, която да позволява подготовката на децата“, се казва в заявлението на клуба.

При откритите площадки се налага в зимни условия младите тенисисти да прекъсват тренировъчната си дейност за повече от пет мемсеца.

Днес Общински съвет Асеновград одобри предложението, отправено от заместник-кмета на общината инженер Пламен Йончев. Така съветниците на града дадоха съгласието си спортните обекти в общинския Списък за 2015 г. да станат 15 на брой, а „green-set“ - бързи кортове да бъдат изградени.

МРРБ: Свлачищните процеси в Асеновград засягат големи територии

Геологията на свлачищните процеси в този район е изключително сложна и те засягат голяма територия. Почвите са силно преовлаженени, а г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com