Предлага се компаниите, контролирани от КЕВР, да разкриват информация за свързани лица

7835
Предлага се компаниите, контролирани от КЕВР, да разкриват информация за свързани лица
Снимка: БГНЕС

По предложение на работодателите се разпореди да се подготвят поправки в законодателството, с които да се задължат дружествата, чиято дейност се контролира от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), както и дружествата с над 50 % държавно или общинско участие, да разкриват информация, като сделки между свързани лица. Това обясни пред журналисти председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, информира "Фокус".

"Информация, каквато са задължени да разкриват публичните дружества за периодични финансови отчети, за сделки между свързани лица и т.н. Сметна се, че след като тези, които се конкурират на световните пазари могат да разкриват тази информация, не е никаква пречка да се разкрива от монополисти", заяви Велев. По думите му, от тяхната дейност зависят много повече хора, потребители на обществени услуги и затова такова действие е необходимо.

Дончев обеща, че от 2016 г. токът няма да поскъпва

Не е възможно след Нова година цената на електроенергията да скочи рязко. Това заяви Томислав Дончев в интервю пред bTV. „Ня...

"Това е много важно решение, което ще позволи да се анализират резултатите на тези дружества от обществеността. Става въпрос за всички в сферата на дейност на КЕВР - доставчици на обществени услуги и дружествата с преобладаващо държавно участие", уточни още Васил Велев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика