Млад инженер: Има реализация в България

12878
Млад инженер: Има реализация в България

Млад инженер от Асеновград грабна първото място на студентски симпозиум в Габрово. Стоян Маджаров се пребори с десетки доклади и успя да впечатли комисията с проекта си „Изработване на фотополимерни печатни форми за флексопечат и разработване на макет за обучение“. 30-годишният асеновградчанин си заслужи първенството в направление „Машиностроене и уредостроене“.

В борбата за първото място в тази и останалите две категории - „Електротехника и електроника“ и „Стопански науки“ - участваха близо 130 разработки. Студентската научна сесия 2016 г. се проведе в Техническия университет в Габрово. В надпреварата се включиха представители от няколко висши учебни заведения в България и един от Украйна. Съорганизатор на Студентската сесия бе Европейски център „EuropeDirect“ към Габровската търговско-промишлена палата. Целта на ежегодното мероприятие е да бъдат стимулирани младите инженери да разработват подобни трудове, а най-добрите получават реализация и евентуално биват наемани на работа.

Мариан Бачев: „В залата на асеновградското читалище е кучешки студ.“

„15 минути до началото на мюзикъла "Лелята на Чарли" в Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград. Публиката е нетърпе...

За да разработи проекта си, на Стоян са му били нужни около два месеца. Казва, че не е срещнал сериозни и непреодолими трудности. Целта на макета е нагледно да се запознаят студентите с технологията на флексопечата върху полиетилен, полипропилен и други полимери. Машината е реално функционираща и печата в един цвят. Дълга е 1 200 милиметра, широчината й е 650 милиметра, а височината – 450 милиметра. 30-годишният инженер е решил да кандидатства в сесията като на шега. Препоръката да се включи му е била отправена от негови преподаватели. Стоян разказа пред Actualno.com, че решението му да следва в сферата на инженерните научки не се е появило спонтанно.

„Още от дете се интересувах как работят нещата. Непрекъсното разглобявах своите играчки и тези, на братовчедите ми. Исках да знам кое с какво е свързано и как се движи.“, обясни асеновградчанинът. От началото на съзнатлния си живот е започнал работа в сферата на машинното операторство и работи същото до момента. Решил да кандидатства и да учи в тази сфера, за да развива все повече уменията си. „Смятам, че навсякъде в страната ни мога да се реализирам с тази професия. Защото мисля, че в момента има глад за инженери. Определено виждам и професионално бъдеще за себе си България.“, категоричен е Стоян.

Той се обоснова, като посочи, че във всяко предприятие могат да работят и има нужда от машинни инженери. Намеренията на момчето са да остане и да се реализира в България. Не смята да заминава за чужбина. Амбициран е да продължи образованието си в по-висока научна степен. За вбъдеще планира да изработи макет и на друга машина, детайлите за която засега остават в тайна.

Мъж поиска опрощаване на глоба, в замяна ще работи по реставрацията на "Шипка"

Мъж от Асеновград поиска от българския президент да му опрости наложена глоба в размер на 1 500 лева. 55-годишният Димитър Дяков е рабо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

320 абитуриенти преминаха по червения килим в Асеновград (СНИМКИ)

Община Асеновград доставя нови електрически автобуси

В Асеновград се проведе заключителна пресконференция за обновяването на читалище "Родолюбие"

НЧ „Родолюбие“ – Асеновград бе официално открито с оперен концерт

Община Асеновград казва докъде е стигнала с проекта за обновяване на читалище в града

Започва изграждането на общински паркинг с търговска зона в Асеновград

„Асеновградски баири“ – Два дни спорт, музика и адреналин

„Капка по капка - живот“ – кръводарителска кампания в Асеновград

ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

Започват Майски културни празници на Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com