Оборудват градския басейн в Асеновград с шезлонги и автомат за билети

4350
Оборудват градския басейн в Асеновград с шезлонги и автомат за билети

Започва оборудване на Градския басейн в Асеновград. За целта ще бъдат доставени шезлонги. Ще се въведе в експлоатация и автомат за билети.

Предстоят боядисване на басейна, както и дейности по подготовка за летния сезон. Планира се стопанисването му да бъде поето от Дейност „Пазари и тържища“ към Община Асеновград. Дали това ще се случи, ще стане ясно на следващото редовно заседание на Общинския съвет идната седмица.

Обществена поръчка за проект за компостираща инсталация обяви Община Асеновград

Обществена поръчка за проектно предложение за изграждане на компостираща система обяви Община Асеновград. Подборът на проектите ще се и...

„Приемането на обекта от досегашния му наемател вече е извършено. Направен е оглед. Няма нещо, което да е липсващо. Всичко е наред – така, както сме го предали“, поясни заместник-кметът на Асеновград инженер Мария Вълканова.

„Смятам, че ще успеем да открием плувното лято без проблеми и в срок“, категоричен бе и кметът доктор Емил Караиванов.

Градският басейн премина под опеката на Община Асеновград, след изтичане на 5-годишния срок на договора на наемателя "Аутопарс 2000", за което Actualno.com Ви информира преди около месец. С решение на Общинския съвет тогава договорните отношения между двете страни не бяха продължени.

Идеята на Община Асеновград е да отдаде Градския басейн на концесия. Целта е бъдещият концесионер да инвестира в инфраструктурата на комплекса. Изискване ще е да се изградят съблекалня, санитарни възли, открит спортен комплекс със силови уреди, игрища за плажен волейбол и мини футбол и други съоръжения. Докато бъде обявена и трае процедурата по конесионирането стопанин на обекта ще бъде Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com