Възможно е до месеци да бъдат санирани 22 блока в Асеновград

2842
Възможно е до месеци да бъдат санирани 22 блока в Асеновград

Строително-ремонтните дейности по програмата за енергийна ефективност стартираха за две сгради в Асеновград, съобщава кореспондентът ни от града.

Към настоящия момент се санират блокове, намиращи се на улиците „Шести януари“ и „Цар Иван Асен II“. Средните суми, които ще бъдат необходими за ремонта на една такава сграда, са в размер между 500 000 лева и 700 000 лева, в зависимост от разгърнатата застроена площ.

МС одобри гаранционното споразумение по заема от 150 млн. евро за програмата за саниране

Министерски съвет (МС) даде своето одобрение за гаранционното споразумение по Рамковото споразумение за заем от 150 млн. евро, с които ...

Двата блока в Асеновград, които се ремонтират в момента, са големи. Извършва се цялостно външно саниране, смяна на дограма, ремонт на покривите и вертикалните щрангове. На някои места съществува необходимост от конструктивно укрепване.

Още 20 сгради са с извършени енергийни одити и конструктивни оценки. За тях са подготвени процедури, чието обявяване предстои. Планирано е това да се случи до края на тази седмица.

Според изискванията на процедурата, в период от 40 дни се приемат оферти от фирмите, кандидатстващи да извършат изпълнението на проекта. В срок от два месеца трябва да бъдат излъчени изпълнителите. Още около 30 дни са необходими, за да бъдат изготвени проектите.

„Ако се работи бързо, санирането на 20-те сгради в Асеновград би могло да завърши до няколко месеца“, посочи пред журналисти кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. Засега, остават и още 12 жилищни сгради, за които са подписани договори с Общината. Приемането на заявления продължава.

15 млн. лв. от ранните продажби на квоти на парникови газове отиват за саниране и електромобили

15 милиона лева от ранните продажби на квоти от емисии на парникови газове ще бъдат оползотворени през тази година за екопроекти чрез Н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com