За първи път – над 120 ентусиасти на "Коледен крос" в Асеновград

8192
За първи път – над 120 ентусиасти на "Коледен крос" в Асеновград

Повече от 120 асеновградчани и гости на града се включиха в „Коледен крос 3“ в Асеновград. Състезанието вече е традиционно и с всяка изминала година набира все по-голяма популярност сред ентусиастите в цялата страна.

В сравнение с миналата Коледа, броят на участниците бе с около три пъти повече, уточнява кореспондентът ни от Асеновград. Бегачите до Асеновата крепост в „Коледен крос 2“ през 2014 г. бяха точно 46. Този декември се регистрираха 121 състезатели, като в последния момент бяха включени и още няколко допълнителни бегачи, които не успяха да се запишат в официалната листа.

Етиопец спечели маратона на София

Представител на Етиопия триумфира в маратона на София. Самуел Демие спечели 32-о издание на надпреварата, съобщава bTV. Това беше е на...

Ентусиастите изминаха разстоянието от площад „Академик Николай Хайтов“ до емблемата на града - Асеновата крепост. Част от участниците пробягаха дистанцията, чиято дължина е общо около 5 километра в двете посоки. Други предпочетоха да извървят пеша разстоянието до крепостта. В „Коледен крос 3“ освен местни жители, се включиха и гости от Пловдив, Първомай, село Катуница и други близки до Асеновград населени места.

Малки и големи, професионални и непрофесионални спортисти застанаха рамо до рамо на старт-финала, който бе позициониран на централния площад в града. Най-младият записан участник в надпреварата е на 3 годинки. Като най-възрастни бегачи бяха регистрирани двама мъже - всеки на 70-годишна възраст.

Както традицията повелява, и в „Коледен крос 3“ не бе съставена класация на първенците. Нямаше победители и победени. Целта бе всички стартирали да финишират успешно. След като пристигна и последният състезател, бе проведена томбола с награди и изненади за участниците.

„Състезатели, хора трениращи редовно, любители, придружители, подкрепящи, изгарящи за добрите идеи. 121-на записани усмивки и още няколко, които не са успели да се регистрират в списъците. Надминахте и най-смелите ми очаквания! Огромни благодарности към всички! Отново показахте, че спортът събира! Тази година вдигнахте летвата много високо!“ С тези думи асеновградчанката Здравка Божалова – съорганизатор на поредицата „Коледен крос“ - изрази вълнението си от резултата след края на тазгодишното състезание.

Казахстанец спечели ултрамаратона "Персенк Ултра 2015"

Приключи най-дългият български маратон „Персенк Ултра 2015“, предаде кореспондентът на Actualno.com. Той беше спечелен от н...

Междувременно, докато ентусиастите се надпреварваха в дистанцията до Асеновата крепост, детски танцови и вокални формации поддържаха спортно-коледния дух и настроение на публиката, очакваща завръщането на спортистите обратно на площада в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com