ИД разпространи снимка на газирана напитка, така бил свален руският самолет в Египет

10885
ИД разпространи снимка на газирана напитка, така бил свален руският самолет в Египет

Терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) разпространи снимка на бомбата, с която джихадистите твърдят, че са свалили руския самолет над Египет, предаде Reuters.

На снимката се вижда кен от газирана напитка, устройство, което прилича на детонатор, и спусък.

Нова версия за катастрофата на руския Airbus А321 над Синайския полуостров

На борда на разбилия се над Синайския полуостров руски самолет Airbus А321 е имало таймер. Това твърди американският ТВ канал Fox News...

"Кръстоносците и от Изтока, и от Запада смятаха, че са в безопасност в своите самолети, докато бомбардираха мюсюлманите от халифата. Отмъщението е върху тези, които се чувстваха в безопасност в кокпита на самолета”, пише списанието на "Ислямска държава" "Дабик, цитирано от bTV.

Групата публикува и снимка на паспорти, за които се твърди, че са принадлежали на мъртви руснаци. Все още не е потвърдено дали двете фотографии са истински.

Ислямистката групировка разказа как е открила начин да заобиколи мерките за сигурност на египетското летище в последния брой на онлайн списанието си. "Ислямска държава” каза, че е поставила самоделното бомбено устройство благодарение на пропуск в сигурността на летище Шарм ел-Шейх.

Джихадистите първоначално планували да свалят самолет на страна, част от военната коалиция, водена от САЩ, която осъществява въздушни удари срещу „Ислямска държава” в Ирак и Сирия, пише БГНЕС. Бойците пренасочили усилията си към руския самолет, който излетя от курорта Шарм ел-Шейх, след като Москва започна собствена военновъздушна кампания в Сирия в края на септември. 

Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от р...

Всички 224 души на борда на катастрофиралия самолет загинаха. По последни данни от разследването на инцидента, експлозивите са били заложени под пътническа седалка.

След като пое отговорност и за петъчните атентати в Париж, при които загинаха 129 души, „Ислямска държава” съобщи, чрез своето списание, че е екзекутирала китайски и норвежки заложници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com