Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

6216
Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от руските държавни структури, цитирани от вестник "Комерсант".

Те съобщават още, че е възможно Москва да прекрати въздушните връзки не само с Египет, но и с други страни, пише БНТ. При самолетната катастрофа всички 224 души на борда загинаха.

Медведев призна: Зад катастрофата на руския самолет в Египет може да стои терористичен акт

Руският министър-председател Дмитрий Медведев призна днес, че самолетната катастрофа над полуостров Синай, в която загинаха 224 души ...

Преди фаталния полет на руския Airbus А321 до самолета са били допуснати странични лица. Това твърдят високопоставени руски източници, според които трагедията над Синай е била предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Според тях катастрофата е огромен удар за президента Сиси, защото Кайро губи милиарди печалби от туризъм.

Не се изключва и диверсия срещу Москва заради действията й в Близкия изток. Според член на комисия по сигурността в руския парламент, Русия трябва е готова да стане държава на прицел.

На съвещание при премиера Дмитрий Медведев е била обсъждана възможността за спиране на полетите и до други страни освен Египет. Според източник на "Комерсант" руски авиокомпании няма да летят да Египет не месец – два, а години.

Медведев вече потвърди, че терористично нападение е една от възможните версии за катастрофата. В момента в Египет се намират около 80 000 руски граждани и те ще бъдат изведени оттам със специални самолети. Багажът им ще бъда доставен отделно с цел безопасност на полетите.

Екстравагантна версия за катастрофата на руския самолет в Синай - хакерска атака

Нова, екзотичната хипотеза за кибератака е най-новата версия за катастрофата на руския A321, при която загинаха 224 души, съобщава НТВ....

Самолетът е бил технически изправен и причината за инцидента не е техническа неизправност, същевременно заяви пред агенция "Новости" Стефан Шафрат, вицепрезидент на компанията Airbus. Той заяви, че все пак трябва да се изчака крайното заключение на разследването, пише БНР.

Шафрат добави, че компанията не разполага с информация къде ще се проведе сглобяването на частите от катастрофиралия Airbus А321. Това решение ще се вземе от властите в Египет и Русия, от компанията са готови да съдействат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа