Нова версия за катастрофата на руския Airbus А321 над Синайския полуостров

11010
Нова версия за катастрофата на руския Airbus А321 над Синайския полуостров

На борда на разбилия се над Синайския полуостров руски самолет Airbus А321 е имало таймер. Това твърди американският ТВ канал Fox News, позовавайки се на източник, запознат с разследването.

По негови данни таймерът е бил програмиран за „два часа“, явно става въпрос за времето от излитането от летище Шарм ел-Шейх в ранното утро на 31 октомври. А321 на авиокомпанията "Когалымавиа" с 224 души на борда се разби 23 минути след излитането.

Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от р...

Fox News допълва още, че не е ясно как са били получени тези данни - дали от прихванати разговори между терористи или благодарение на събрани на мястото на катастрофата доказателства.

Друг източник разказал на ТВ канала за някои от изводите от разследването. Един от тях гласи, че на борда на самолета е била заложена бомба. Тя е била сложена на място близо до резервоарите с гориво. Взривът е трябвало да запали горивото, което може да обясни липсата на веществени доказателства на мястото на катастрофата.

Припомняме, че на 9 октомври руският министър-председател Дмитрий Медведев призна, че самолетната катастрофа може би е терористичен акт. По-рано руски следователи обявиха, че са открили в отломка от опашката на сваления над Синай самолет странна дупка, откъдето вероятно е започнало разрушаването на целия корпус, съобщи ТАСС.

След катастрофата Русия, Франция, Норвегия и Холандия спряха полетите си над Синайския полуостров. 

Медведев призна: Зад катастрофата на руския самолет в Египет може да стои терористичен акт

Руският министър-председател Дмитрий Медведев призна днес, че самолетната катастрофа над полуостров Синай, в която загинаха 224 души ...

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че най-вероятната причина за катастрофата е бомба, качена на борда. Лондон базира твърденията си на прихванати разговори между терористи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com